Ο νέος τρόπος hacking για smartphone είναι υπερηχητικά κύματα που περνούν μέσα από το τραπέζι

https://www.youtube.com/watch?v=pQw2zRAqVnI

Η ασφάλεια στην ζωή μας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα, ωστόσο εν έτη 2020 η ασφάλεια δεν περιορίζεται μόνο στον φυσικό κόσμο αλλά και στον κυβερνοχώρο. Από την μία μεριά υπάρχουν οι εταιρείες που προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν τις επιθέσεις των κακόβουλων χρηστών ωστόσο οι επίδοξοι hackers βρίσκουν συχνά νέους τρόπους για να παρακάμψουν την ασφάλεια.

Τα smartphone είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τεχνολογικά προϊόντα για τα οποία βρέθηκε ένας νέος τρόπος επίθεσης. Πιο συγκεκριμένα, οι κακόβουλοι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν υπερηχητικά κύματα τα οποία περνούν μέσα από το τραπέζι. Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα του Saint Louis University, μέλη μιας ομάδας χρησιμοποίησαν υπερηχητικά κύματα για να εξαπατήσουν το voice assistant.

, Ο νέος τρόπος hacking για smartphone είναι υπερηχητικά κύματα που περνούν μέσα από το τραπέζι

Μέσα από αυτό το χαρακτηριστικό η ομάδα κατάφερε να τραβήξει φωτογραφίες, να πραγματοποιήσει κλήσεις, να ρυθμίσει την ένταση του ήχου αλλά και να πάρει κωδικούς πρόσβασης μέσω μηνυμάτων.

Το σημαντικό στην συγκεκριμένη επίθεση είναι ότι δεν χρειάζεται κάποια σύνδεση στο διαδίκτυο και η επίθεση μπορεί να γίνει από απόσταση 43 εκατοστά. Η ομάδα του Πανεπιστημίου, κατάφερε με την τοποθέτηση ενός μικροφώνου και μετατροπέα piezoelectric να μεταφέρει μέσα από την επιφάνεια του τραπεζιού τις εντολές στο smartphone. Τέλος, από αυτό το exploit επηρεάστηκαν 15 από τα 17 smartphone που δοκιμάστηκαν από μεγάλες εταιρείες όπως η Samsung, Apple, Xiaomi, Google και άλλες.

, Ο νέος τρόπος hacking για smartphone είναι υπερηχητικά κύματα που περνούν μέσα από το τραπέζι

Όσοι θέλουν να προστατευτούν από μία τέτοια επίθεση, πρέπει να χρησιμοποιήσουν μία χοντρή θήκη ενώ ένας άλλος τρόπος είναι η χρήση ενός τραπεζομάντιλου ανάμεσα στο τραπέζι και το κινητό.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S25 Ultra: Mπορεί να μας απογοητεύσει η χωρητικότητα της μπαταρίας

Η χωρητικότητα της μπαταρίας για το επερχόμενο Galaxy S25 Ultra της Samsung δεν είναι πλέον κρυφή και τα νέα δεν είναι καλά.

Smartphones Nothing

Nothing Phone (2a) Plus: Θα χρησιμοποιεί το MediaTek Dimensity 7350 Pro SoC

Η Nothing κυκλοφορεί το Phone (2a) Plus στις 31 Ιουλίου και τώρα έχουμε ένα στοιχείο του τι σημαίνει πραγματικά ο χαρακτηρισμός “Plus”.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 9 Pro: Εικόνες το δείχνουν σε τέσσερα χρώματα και από όλες τις γωνίες

Η επόμενη εκδήλωση της Google για την παρουσίαση νέων προϊόντων έχει οριστεί για τις 13 Αυγούστου στη 1 μ.μ. ET.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X8 Ultra: Έρχεται λεπτό και με εξαιρετικά μεγάλη μπαταρία

Η Oppo ετοιμάζει ήδη για το Find X8 Ultra, το οποίο θα είναι πιο λεπτό από τον προκάτοχό του, αλλά θα φέρει σημαντική βελτίωση στη μπαταρία.