Ο νέος τρόπος hacking για smartphone είναι υπερηχητικά κύματα που περνούν μέσα από το τραπέζι

https://www.youtube.com/watch?v=pQw2zRAqVnI

Η ασφάλεια στην ζωή μας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα, ωστόσο εν έτη 2020 η ασφάλεια δεν περιορίζεται μόνο στον φυσικό κόσμο αλλά και στον κυβερνοχώρο. Από την μία μεριά υπάρχουν οι εταιρείες που προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν τις επιθέσεις των κακόβουλων χρηστών ωστόσο οι επίδοξοι hackers βρίσκουν συχνά νέους τρόπους για να παρακάμψουν την ασφάλεια.

Τα smartphone είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τεχνολογικά προϊόντα για τα οποία βρέθηκε ένας νέος τρόπος επίθεσης. Πιο συγκεκριμένα, οι κακόβουλοι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν υπερηχητικά κύματα τα οποία περνούν μέσα από το τραπέζι. Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα του Saint Louis University, μέλη μιας ομάδας χρησιμοποίησαν υπερηχητικά κύματα για να εξαπατήσουν το voice assistant.

, Ο νέος τρόπος hacking για smartphone είναι υπερηχητικά κύματα που περνούν μέσα από το τραπέζι

Μέσα από αυτό το χαρακτηριστικό η ομάδα κατάφερε να τραβήξει φωτογραφίες, να πραγματοποιήσει κλήσεις, να ρυθμίσει την ένταση του ήχου αλλά και να πάρει κωδικούς πρόσβασης μέσω μηνυμάτων.

Το σημαντικό στην συγκεκριμένη επίθεση είναι ότι δεν χρειάζεται κάποια σύνδεση στο διαδίκτυο και η επίθεση μπορεί να γίνει από απόσταση 43 εκατοστά. Η ομάδα του Πανεπιστημίου, κατάφερε με την τοποθέτηση ενός μικροφώνου και μετατροπέα piezoelectric να μεταφέρει μέσα από την επιφάνεια του τραπεζιού τις εντολές στο smartphone. Τέλος, από αυτό το exploit επηρεάστηκαν 15 από τα 17 smartphone που δοκιμάστηκαν από μεγάλες εταιρείες όπως η Samsung, Apple, Xiaomi, Google και άλλες.

, Ο νέος τρόπος hacking για smartphone είναι υπερηχητικά κύματα που περνούν μέσα από το τραπέζι

Όσοι θέλουν να προστατευτούν από μία τέτοια επίθεση, πρέπει να χρησιμοποιήσουν μία χοντρή θήκη ενώ ένας άλλος τρόπος είναι η χρήση ενός τραπεζομάντιλου ανάμεσα στο τραπέζι και το κινητό.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones vivo vivo Android smartphones

Vivo X100 Ultra: Τeaser δείχνει καινοτόμες λειτουργίες κάμερας

Το πρώτο επίσημο teaser της επερχόμενης ναυαρχίδας της vivo, του X100 Ultra, είναι επιτέλους εδώ και αποκαλύπτει πολλά.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.