NASA: Προσπαθεί να αποτρέψει τη μετάδοση του κορονοϊού στο “διάστημα”

NASA, NASA: Προσπαθεί να αποτρέψει τη μετάδοση του κορονοϊού στο “διάστημα”

Καθώς ο κορονοϊός εξαπλώνεται σε όλη τη Γη, οι εταιρείες παίρνουν όλα τα δυνατά μέτρα για να διασφαλίσουν την υγεία των υπαλλήλων τους. Η NASA επανεξετάζει τα προληπτικά μέτρα που παίρνει πριν την εκτόξευση μιας αποστολής, ώστε να διασφαλίσει πως ο κορονοϊός δεν θα εξαπλωθεί και στο “διάστημα”.

Τι ισχύει μέχρι τώρα και ποιοι οι κίνδυνοι

Σύμφωνα με το Space.com, οι αστροναύτες της NASA έμπαιναν ήδη σε καραντίνα για δύο εβδομάδες πριν αναχωρήσουν για κάποια αποστολή. Αυτό διασφάλιζε ότι δεν θα μεταφέρουν καμία ασθένεια στο διαστημικό σταθμό.

Η καραντίνα είναι υποχρεωτική διότι η ικανότητα ενός οργανισμού να καταπολεμήσει μία ασθένεια από τη στιγμή που βρίσκεται στο διάστημα είναι ιδιαίτερα μειωμένη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αποδεδειγμένα η μικροβαρύτητα επηρεάζει το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα.

Σε περίπτωση που κάποιος αστροναύτης είναι φορέας του κορονοϊού, και μεταφερθεί στον διαστημικό σταθμό, αυτό θα δημιουργήσει επιδημία μικρής εμβέλειας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να τεθεί σε μεγάλο κίνδυνο η ζωή όλων των κατοίκων του σταθμού.

Τα μέτρα που λαμβάνει ο οργανισμός

Η NASA δηλώνει ότι ακολουθεί όλα τα πρωτόκολλα που έχει ορίσει η CDC για την προστασία από τον κορονοϊό. Εξαιτίας κρούσματος στο Ames Research Center της NASA στη Silicon Valley και στο Marshall Space Flight Center στην Alabama, ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι τα δύο κέντρα μπαίνουν σε Stage 3.

Ουσιαστικά στο Stage 3, όλοι οι υπάλληλοι είναι υποχρεωτικό να εργάζονται από το σπίτι. Επιπλέον, η πρόσβαση στα κέντρα είναι μειωμένη, και στις εγκαταστάσεις βρίσκεται μόνο το απαραίτητο προσωπικό για τις αποστολές στο διάστημα.

Τα υπόλοιπα κέντρα της NASA μπήκαν σε Stage 2, όπου η εργασία από το σπίτι προτείνεται, αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Αναφορικά, υπάρχουν 4 Stage, και το τέταρτο ισούται με το πλήρες κλείσιμο των εγκαταστάσεων και την ακύρωση όλων των μετακινήσεων και αποστολών.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet NASA Twitter

H NASA αποχαιρετά με μία ιδιαίτερη φωτογραφία τον Πελέ

Σαν “βόμβα” έσκασε η είδηση για τον θάνατο του Πελέ, που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη, με τη NASA να τον αποχαιρετά με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο.

Business featured NASA

Artemis I: Η NASA ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή της

Το διαστημόπλοιο Orion της NASA επέστρεψε στη Γη, oλοκληρώνοντας με επιτυχία την αποστολή Artemis I μετά από περισσότερες από 25 ημέρες στο διάστημα.

Business featured NASA

H NASA δημιουργεί επίλεκτη ομάδα για την παρακολούθηση UFO

Μια ομάδα 16 ερευνητών θα περάσει τους επόμενους εννέα μήνες μελετώντας UFO, ως μέρος της NASA.

Business NASA Science

7 Τρελές τεχνολογίες της NASA που θα έρθουν από… το μέλλον

Η NASΑ, εκτός από τη διαστημική εξερεύνηση, μας προσφέρει και μία γερή δόση από εντυπωσιακές τεχνολογίες από το μέλλον.