Google και YouTube θέλουν να βοηθήσουν στην διαδικτυακή διδασκαλία

, Google και YouTube θέλουν να βοηθήσουν στην διαδικτυακή διδασκαλία

Η Google καθώς και το YouTube έχουν ξεκινήσει να παρέχουν υπηρεσίες στους καθηγητές αλλά και τις οικογένειες με σκοπό να βοηθήσουν στην διαδικτυακή διδασκαλία, η οποία έχει εκτοξευτεί εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού. Μέσα από την ιστοσελίδα, Teach From Home, η Google προσφέρει συμβουλές στους καθηγητές για το πως να διδάξουν ηλεκτρονικά με την χρήση των προϊόντων της εταιρείας.

Αυτήν την στιγμή η ιστοσελίδα δίνει συμβουλές για το πως να γίνει μία βιντεοκλήση με μία ολόκληρη τάξη χρησιμοποιώντας το Hangouts καθώς και τη δημιουργία online quiz με την χρήση του Google Forms. Επιπλέον, η Google παρέχει και το Teach from Home toolkit το οποίο έχει λειτουργίες για παρουσίαση διαφανειών.

Προς το παρόν, η ιστοσελίδα αυτή είναι διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά, με εξαίρεση το toolkit που διατίθεται και σε άλλες γλώσσες. Η Google ανακοίνωσε ότι όλα αυτά θα γίνουν διαθέσιμα και σε περισσότερες γλώσσες το επόμενο διάστημα ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρχει και κάποια ελληνική έκδοση.

Το YouTube από την άλλη παρέχει την ιστοσελίδα Learn@Home. Στην σελίδα αυτή γίνεται η κατηγοριοποίηση των καναλιών ανάλογα με την ηλικία. Επίσης, το YouTube συνεργάστηκε με εκπαιδευτικά κανάλια όπως τα Khan Academy, CrashCourse, Discovery Education, Cool School, PBS Kids και Sesame Street. Το Learn@Home αυτήν την στιγμή παρέχεται σε πολλές γλώσσες και σύντομα θα είναι διαθέσιμο σε περισσότερες.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software emoji Google

Google: Έρχονται τα «ηχητικά emoji» – Θα περιλαμβάνεται και το πλήκτρο… πορδής

Η Google ακούγεται πως κυκλοφορεί “ηχητικά emoji” για τους χρήστες Android, με ορισμένους κατόχους Pixel να παρατηρούν ήδη μια επιλογή.

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Νέο leak φέρνει ανατροπή στην αναμενόμενη τιμή – HD renders αποκαλύπτουν νέο χρώμα θήκη

Μέρα χωρίς leak για το Pixel 8a της Google δεν είναι ολοκληρωμένη γι’ αυτό και σήμερα έχουμε δύο νέες πληροφορίες.

Software Google Google Pixel Pixel

Google Circle to Search: Θα μπορεί να λειτουργεί όταν χρησιμοποιούνται δύο apps ταυτόχρονα σε split-screen

Η Google παρουσίασε το Circle to Search τον Ιανουάριο, με το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης να κάνει ντεμπούτο με τη σειρά Galaxy S24.