Google και YouTube θέλουν να βοηθήσουν στην διαδικτυακή διδασκαλία

, Google και YouTube θέλουν να βοηθήσουν στην διαδικτυακή διδασκαλία

Η Google καθώς και το YouTube έχουν ξεκινήσει να παρέχουν υπηρεσίες στους καθηγητές αλλά και τις οικογένειες με σκοπό να βοηθήσουν στην διαδικτυακή διδασκαλία, η οποία έχει εκτοξευτεί εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού. Μέσα από την ιστοσελίδα, Teach From Home, η Google προσφέρει συμβουλές στους καθηγητές για το πως να διδάξουν ηλεκτρονικά με την χρήση των προϊόντων της εταιρείας.

Αυτήν την στιγμή η ιστοσελίδα δίνει συμβουλές για το πως να γίνει μία βιντεοκλήση με μία ολόκληρη τάξη χρησιμοποιώντας το Hangouts καθώς και τη δημιουργία online quiz με την χρήση του Google Forms. Επιπλέον, η Google παρέχει και το Teach from Home toolkit το οποίο έχει λειτουργίες για παρουσίαση διαφανειών.

Προς το παρόν, η ιστοσελίδα αυτή είναι διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά, με εξαίρεση το toolkit που διατίθεται και σε άλλες γλώσσες. Η Google ανακοίνωσε ότι όλα αυτά θα γίνουν διαθέσιμα και σε περισσότερες γλώσσες το επόμενο διάστημα ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρχει και κάποια ελληνική έκδοση.

Το YouTube από την άλλη παρέχει την ιστοσελίδα Learn@Home. Στην σελίδα αυτή γίνεται η κατηγοριοποίηση των καναλιών ανάλογα με την ηλικία. Επίσης, το YouTube συνεργάστηκε με εκπαιδευτικά κανάλια όπως τα Khan Academy, CrashCourse, Discovery Education, Cool School, PBS Kids και Sesame Street. Το Learn@Home αυτήν την στιγμή παρέχεται σε πολλές γλώσσες και σύντομα θα είναι διαθέσιμο σε περισσότερες.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.