YouTube: Αφαιρεί βίντεο με θεωρίες που συσχετίζουν 5G με κορονοϊό

, YouTube: Αφαιρεί βίντεο με θεωρίες που συσχετίζουν 5G με κορονοϊό

Τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται οι άνθρωποι που προσπαθούν να προωθήσουν ως ορθή είδηση ή γεγονός μία θεωρία συνομωσίας για την προέλευση του φονικού ιού, με τις διάφορες πλατφόρμες να προσπαθούν να περιορίσουν την παραπληροφόρηση όσο περισσότερο μπορούν.

Ήδη είδαμε τις απειλές που δέχονται οι μηχανικοί των τηλεπικοινωνιών από ανθρώπους που πιστεύουν σε θεωρίες συνομωσίας και συσχέτισης 5G με κορονοϊό. Το Facebook ήταν το πρώτο κοινωνικό δίκτυο που ξεκίνησε να σβήνει βασικά σελίδες παραπληροφόρησης, με τα άλλα μέσα να φαίνεται να ακολουθούν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Guardian η Google, στην προσπάθεια να αποτρέψει αυτά τα κρούσματα παραπληροφόρησης, θα αρχίσει να αφαιρεί βίντεο χρηστών που σχετίζουν το 5G με την πανδημία. Οι εν λόγω αλλαγές θα εφαρμοστούν άμεσα στο YouTube, χωρίς όμως να υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την Google.

Οι χρήστες θα μπορούν να ανεβάζουν τις θεωρίες συνομωσίας τους για το 5G και δε θα υπάρχει καμία επίπτωση, αρκεί βέβαια να μη σχετίζουν το νέο δίκτυο με τον κορονοϊό. Ακόμα και έτσι, αν το YouTube θεωρήσει πως υπάρχει συσχετισμός μεταξύ των δύο, θα μπορεί να αφαιρέσει εντελώς το εκάστοτε βίντεο.

Αυτά τα μέτρα έρχονται για να καταπολεμήσουν τις προαναφερθείσες απειλές και λεκτικές επιθέσεις που δέχονται καθημερινά απλοί εργάτες εταιρειών τηλεπικοινωνίας, οι οποίοι πλέον φοβούνται και για την σωματική τους ακεραιότητα.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas ever

Δεν πιστεύω αυτές τις θεωρίες Συνωμοσίας Αλλά αυτή η κίνηση με βάζει σε σκέψεις…..

Anonymous

Το κάνουν για να μην παραπληροφορείται ο κόσμος με fake news

Θάνος

Εδώ, αφαιρεί ό,τι δεν συμβαδίζει με την πολιτική ορθότητα. Σ’αυτό θα κολλούσε;

SUPS 👨‍⚖️

Διαφωνώ και εγώ στο να κατεβαίνουν βίντεο που απλά γράφουν κάποιες τεχνολογικές θεωρίες ακόμα και αν είναι λανθασμένες. Δεν είναι ούτε αποκεφαλισμοι του isis ούτε βασανιστήρια ζώων.

Nikos

Βγήκε ένας και έλεγε ότι το 5g ευθύνεται για τον κορωνοϊό και τα ραδιοκύματα στις αρχές του 20αι ευθυνόταν για την ισπανική γρίπη του 18, τα ραντάρ στο Β ΠΠ, για την επόμενη πανδημία κλπ. Οποία πέτρα να σηκώσεις κάποιος θα κατηγορήσει τη CIA και θα υφαίνει συνομωσίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software iOS YouTube YouTube Music

YouTube Music: Bug εμφανίζει μαύρη οθόνη στα iPhone

Ορισμένοι χρήστες τoυ YouTube Music για iOS αντιμετωπίζουν ένα σφάλμα όπου η εφαρμογή ανοίγει σε μαύρη οθόνη.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.

Software YouTube

YouTube Premium: Διαθέσιμο σε 10 επιπλέον χώρες

Οι χρήστες του YouTube σε 10 χώρες διαπίστωσαν ότι μπορούν πλέον να εγγραφούν στην υπηρεσία YouTube Premium.