Olympus: Πούλησε το τμήμα καμερών στην εταιρεία που έχει τα VAIO

, Olympus: Πούλησε το τμήμα καμερών στην εταιρεία που έχει τα VAIO

Σε μία εποχή που ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων, καμία εταιρεία τεχνολογίας δε μπορεί να μείνει στάσιμη, ειδικά όταν ο ανταγωνισμός εξελίσσεται μέρα με τη μέρα. Αυτό συνέβη και στην Olympus, μία εταιρεία που κάποτε είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις φωτογραφικές μηχανές και πλέον έχει βάλει πωλητήριο.

Η εταιρεία έχει έρθει σε συμφωνία πώλησης του τμήματος καμερών της στην Japan Industrial Partners, με την οριστικοποίηση της συμφωνίας να αναμένεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2020. Η JIP είναι η ίδια εταιρεία που το 2014 αποφάσισε να αγοράσει και να αναστήσει το brand VAIO από τη Sony, χωρίς να γνωρίζουμε αν θα γίνει το ίδιο και σε αυτή την περίπτωση ή αν δούμε εντελώς διαφορετική ονομασία καμερών από την εταιρεία.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχει μείνει στο παρασκήνιο, όμως η Olympus μετράει πάνω από οκτώ δεκαετίες στο χώρο της φωτογραφίας. Το 1936 η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή καμερών, με την ονομασία Zuiko, ενώ το 1972 ήταν από τις πρώτες εταιρείες που πούλησαν compact (για την εποχή) κάμερα, με την ονομασία OM. Ακόμα μία πρωτιά για την εταιρεία ήρθε το 1996 με την κυκλοφορία της πρώτης της ψηφιακής μηχανής, ενώ το 2008, μαζί με την Kodak, έφερε το σύστημα Micro Four Thirds για να ανταγωνιστεί τις DSLR.

Όμως, όλα αυτά αποτελούν παρελθόν, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια το τμήμα καμερών της Olympus σημείωνε όλο και μεγαλύτερες απώλειες, χωρίς να μπορεί κάπως να αντιστραφεί το κλίμα. Από πλευράς της, η Olympus πιστεύει πως αυτό ήταν το σωστό βήμα ώστε να διατηρηθεί η κληρονομιά της εταιρείας, κάτι που θα δούμε βέβαια από τις μελλοντικές κινήσεις της JIP αν όντως λειτουργήσει υπέρ του brand.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Xiaomi 15: Φήμες ότι έρχεται μέσα Οκτώβρη με Snapdragon 8 Gen 4

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Xiaomi έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα πρώτης κυκλοφορίας για το επερχόμενο SoC Snapdragon 8 Gen 4.

Smartphones Android featured iOS

iOS vs Android: Ποιο λειτουργικό σύστημα είναι πιο ασφαλές;

Πείραμα που διεξήχθη από δημοσιογράφο του Cybernews θέλει να δείξει ποια πλατφόρμα είναι πιο ασφαλής, το iOS ή το Android.

Smartphones Sony

Sony Xperia 1 VI: Leak δίνει λεπτομέρειες για τις κάμερες, το chipset και την μπαταρία

Η Sony αναμένεται να αποκαλύψει το Xperia 1 VI στην εκδήλωσή της στις 17 Μαΐου και τώρα μια νέα φήμη μας δίνει λεπτομέρειες για το flagship smartphone.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X100s: Πραγματικές εικόνες κάνουν την εμφάνισή τους πριν την κυκλοφορία

Το vivo X100s που κυκλοφόρησε αυτόν τον μήνα εμφανίστηκε πρόσφατα σε ένα επίσημο teaser και τώρα βλέπουμε πραγματικές εικόνες του στο Weibo.