Olympus: Πούλησε το τμήμα καμερών στην εταιρεία που έχει τα VAIO

, Olympus: Πούλησε το τμήμα καμερών στην εταιρεία που έχει τα VAIO

Σε μία εποχή που ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων, καμία εταιρεία τεχνολογίας δε μπορεί να μείνει στάσιμη, ειδικά όταν ο ανταγωνισμός εξελίσσεται μέρα με τη μέρα. Αυτό συνέβη και στην Olympus, μία εταιρεία που κάποτε είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις φωτογραφικές μηχανές και πλέον έχει βάλει πωλητήριο.

Η εταιρεία έχει έρθει σε συμφωνία πώλησης του τμήματος καμερών της στην Japan Industrial Partners, με την οριστικοποίηση της συμφωνίας να αναμένεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2020. Η JIP είναι η ίδια εταιρεία που το 2014 αποφάσισε να αγοράσει και να αναστήσει το brand VAIO από τη Sony, χωρίς να γνωρίζουμε αν θα γίνει το ίδιο και σε αυτή την περίπτωση ή αν δούμε εντελώς διαφορετική ονομασία καμερών από την εταιρεία.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχει μείνει στο παρασκήνιο, όμως η Olympus μετράει πάνω από οκτώ δεκαετίες στο χώρο της φωτογραφίας. Το 1936 η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή καμερών, με την ονομασία Zuiko, ενώ το 1972 ήταν από τις πρώτες εταιρείες που πούλησαν compact (για την εποχή) κάμερα, με την ονομασία OM. Ακόμα μία πρωτιά για την εταιρεία ήρθε το 1996 με την κυκλοφορία της πρώτης της ψηφιακής μηχανής, ενώ το 2008, μαζί με την Kodak, έφερε το σύστημα Micro Four Thirds για να ανταγωνιστεί τις DSLR.

Όμως, όλα αυτά αποτελούν παρελθόν, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια το τμήμα καμερών της Olympus σημείωνε όλο και μεγαλύτερες απώλειες, χωρίς να μπορεί κάπως να αντιστραφεί το κλίμα. Από πλευράς της, η Olympus πιστεύει πως αυτό ήταν το σωστό βήμα ώστε να διατηρηθεί η κληρονομιά της εταιρείας, κάτι που θα δούμε βέβαια από τις μελλοντικές κινήσεις της JIP αν όντως λειτουργήσει υπέρ του brand.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones vivo vivo Android smartphones

Vivo X100 Ultra: Τeaser δείχνει καινοτόμες λειτουργίες κάμερας

Το πρώτο επίσημο teaser της επερχόμενης ναυαρχίδας της vivo, του X100 Ultra, είναι επιτέλους εδώ και αποκαλύπτει πολλά.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.