Τα Mac με ARM επεξεργαστές δε θα υποστηρίζουν εγκατάσταση Windows μέσω Boot Camp

, Τα Mac με ARM επεξεργαστές δε θα υποστηρίζουν εγκατάσταση Windows μέσω Boot Camp

Η Apple γνωστοποίησε την απόφαση της να δημιουργήσει τα δικά της ARM chips για τα επερχόμενα προϊόντα Mac, αφήνοντας μία για πάντα τους επεξεργαστές Intel. Αν και η κίνηση της εταιρείας είναι λογική, για απόλυτο έλεγχο και του software και του hardware, κάποιες λειτουργίες είναι λογικό να μην είναι διαθέσιμες.

Μία από αυτές τις λειτουργίες θα είναι και ο Βοηθός Boot Camp, το πρόγραμμα εγκατάστασης λειτουργικού Windows 10 που είναι διαθέσιμο εδώ και χρόνια για τις εκδόσεις macOS. Με αυτή τη λειτουργία οι χρήστες όχι μόνο μπορούσαν να εγκαταστήσουν το λειτουργικό της Microsoft, αλλά η Apple παρείχε και όλους τους drivers για τα συστήματα και τα περιφερειακά της.

Ο λόγος φαίνεται να είναι πως η Microsoft δίνει τις άδειες της έκδοσης Windows 10 για ARM μόνο σε κατασκευαστές και όχι σε καταναλωτές. Επίσης, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Apple, η εταιρεία δε θα επιτρέπει σε κανένα άλλο λειτουργικό σύστημα να μπορεί να κάνει boot απευθείας, παρά μόνο μέσω virtualization εντός του macOS.

Μην ξεχνάμε ότι κατά τη διάρκεια της WWDC η Apple έδειξε ένα demo με την εφαρμογή Parallels Desktop να τρέχει σε ARM, τρέχοντας όμως Linux. Επίσης, οι Virtual Machine εφαρμογές δε θα υποστηρίζονται από την τεχνολογία μετάφρασης Rosetta 2.Πάντως, η Apple εργάζεται στενά με τη Microsoft ώστε η σουίτα Office να είναι έτοιμη για τα Mac με ARM στα τέλη της χρονιάς.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.