iPhone 12: O A14 θα είναι γρηγορότερος από οποιονδήποτε επεξεργαστή της αγοράς

, iPhone 12: O A14 θα είναι γρηγορότερος από οποιονδήποτε επεξεργαστή της αγοράς

Με τον πόλεμο των επεξεργαστών στα κινητά να συνεχίζει, η Qualcomm απέκτησε ένα σοβαρό προβάδισμα έναντι του A13 της Apple, σπάζοντας το φράγμα των 3.0GHz στον ανανεωμένο επεξεργαστή της Snapdragon 865+.

Όμως, η Apple φαίνεται να έχει έναν άσο στο μανίκι για την επερχόμενη σειρά iPhone 12, κάτι που επιβεβαιώνει η ίδια η εταιρεία κατασκευής. Σύμφωνα με την TSMC η κατασκευή του SoC στα 5nm επιτρέπει σε αύξηση 15% της ταχύτητας, αλλά με χρήση 30% λιγότερης ενέργειας σε σύγκριση με τα 7nm. Δηλαδή, o A14 θα είναι δυνατότερος και θα έχει λιγότερη κατανάλωση από οποιονδήποτε επεξεργαστή κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή.

Δείτε επίσης: Snapdragon 865+ vs Exynos 990 vs A13

Μην ξεχνάμε ότι η TSMC είναι η εταιρεία που κατασκευάζει και τον Snapdragon 865+ και τον A13 της Apple, οπότε τα παραπάνω είναι μετρήσεις της ίδιας της εταιρείας και όχι κάποιου κατασκευαστή. Από την άλλη, λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία των νέων iPhone θα κυκλοφορήσουν οι πρώτες συσκευές με Snapdragon 875 που θα είναι κατασκευασμένος και αυτός με τη μέθοδο των 5nm, οπότε η διαφορά θα εξαφανιστεί.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
baby bloom

Πετάει, πετάει…

Η APPLE!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.