Snapdragon 865+ vs Exynos 990 vs A13: Περνώντας το φράγμα των 3GHz

Snapdragon 865+, Snapdragon 865+ vs Exynos 990 vs A13: Περνώντας το φράγμα των 3GHz

Η Samsung ακολουθεί μία πάγια τακτική και διαθέτει τα flagship της με διαφορετικό επεξεργαστή, ανάλογα τις αγορές κυκλοφορίας. Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι στις ΗΠΑ τα Samsung Galaxy Note 20 θα κυκλοφορήσουν με τον Snapdragon 865+ και στις υπόλοιπες αγορές με τον Exynos 992, διότι περιμένουμε αναβάθμιση του επεξεργαστή από τον παλιό Exynos 990.

Πριν λίγες ημέρες, η Qualcomm ανακοίνωσε τον Snapdragon 865+ τον οποίο θα χρησιμοποιούν πολλά flagship και high-end smartphones του 2020 και του 2021. Πρόκειται για τον πρώτο επεξεργαστή που πέρασε σε χρονισμό τα 3GHz και συγκεκριμένα η εταιρεία τον έχει χρονίσει στα 3.1GHz.

Οι επιδόσεις των Snapdragon 865 και Exynos 990

Αρχικά, είχε γίνει γνωστό ότι τα Samsung Galaxy Note 20 θα έχουν τον Snapdragon 865 και οι εκδόσεις της Ευρώπης θα έμεναν με τον Exynos 990. Οι δύο επεξεργαστές ήταν οι ισχυρότεροι της αγοράς μέχρι που παρουσιάστηκε ο SD 865+, αλλά πώς συγκρίνονται μεταξύ τους;

Snapdragon 865+, Snapdragon 865+ vs Exynos 990 vs A13: Περνώντας το φράγμα των 3GHz

Στο Geekbench 5 ο Snapdragon 865 είναι πιο αποδοτικός στις Multi-Core διεργασίες και υστερεί στις Single-Core, έναντι του Exynos 990. Όμως, στο AnTuTu ο επεξεργαστής της Qualcomm ξεπερνά αρκετά το SoC της Samsung, και αποδίδει καλύτερα fps στο test επιδόσεων GFXBench Manhattan 3.1 το οποίο αφορά τα γραφικά.

Qualcomm εναντίον Samsung εναντίον Apple

Με δεδομένο τα παραπάνω, οι εκδόσεις με τον Snapdragon 865 υπερτερούν σε κάποια σημεία των Exynos 990, και υστερούν σε κάποια άλλα. Αν τελικά οι Snapdragon εκδόσεις πάρουν τον Snapdragon 865+ και οι Ευρωπαϊκές μείνουν με τον Exynos 990 πόσο μεγάλη θα είναι η διαφορά; Πόσο πραγματικά διαφέρουν οι επεξεργαστές μεταξύ τους;

Καθώς προς το παρόν δεν έχουν γίνει διαθέσιμα τα benchmarks του Snapdragon 865+ δεν μπορούμε να τον συγκρίνουμε σε επίπεδο επιδόσεων με τους αντίπαλους επεξεργαστές. Οπότε, το μόνο που μπορούμε να παρατηρήσουμε είναι η σύσταση του κάθε SoC και πώς διαφέρει το ένα από το άλλο.

Snapdragon 865+, Snapdragon 865+ vs Exynos 990 vs A13: Περνώντας το φράγμα των 3GHz

Όπως βλέπουμε, τέσσερα είναι τα σημεία που ο SD 865+ υπερτερεί της απλής έκδοσης, έχει ταχύτερο βασικό πυρήνα, υπερχονισμένη GPU, καλύτερες ταχύτητες σύνδεσης, και το νεότερο FastConnect 6900. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα πως οι Ευρωπαίοι αγοραστές θα πληρώσουν για μία πιο αργή συσκευή, από ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές.

Η παρουσίαση των Samsung Galaxy Note 20 θα πραγματοποιηθεί στις 5 Αυγούστου, αλλά θεωρούμε δεδομένο ότι θα μάθουμε αρκετά νωρίτερα αν η εταιρεία θα αναβαθμίσει τον Exynos επεξεργαστή τους. Επιπλέον, θα μάθουμε λεπτομέρειες για τη σύσταση του SoC. Αυτό θα μας επιτρέψει να συγκρίνουμε τον Snapdragon 865+ με τον Exynos 992, ώστε να έχουμε μία καλύτερη εικόνα για το τι θα κληθούν να πληρώσουν οι Ευρωπαίοι πελάτες της εταιρείας.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.