Sony Xperia 1 m2: Φέρνει υποστήριξη RAW στη λειτουργία Photo Pro

, Sony Xperia 1 m2: Φέρνει υποστήριξη RAW στη λειτουργία Photo Pro

Με το Xperia 1 m2 η Sony επικεντρώθηκε στους επαγγελματίες φωτογράφους, φέρνοντας την εμπειρία μίας κάμερας της σειράς Alpha σε φορητό μέγεθος και προσφέροντας Pro επιλογές που κανένας άλλος κατασκευαστής δεν προσφέρει.

Μία όμως βασική έλλειψη της συσκευής ήταν η υποστήριξη RAW, κάτι απαραίτητο για όσους θέλουν να επεξεργαστούν τις φωτογραφίες τους μετά τη λήψη. Μέσω ενός νέου update η εταιρεία υποστηρίζει τη λήψη RAW αρχείων, σε μορφή DNG, όμως μόνο μέσα από τη λειτουργία Photo Pro. Ένας ακόμα περιορισμός είναι η αποθήκευση των εν λόγω αρχείων μόνο στην εσωτερική μνήμη, λογικά για να πετύχει τις βέλτιστες ταχύτητες μεταφοράς.

Η αναβάθμιση 58.0.A.3.88, με μέγεθος 75MB, περιέχει την ενημέρωση ασφαλείας Ιουλίου και μαζί φέρνει και βελτιώσεις στη μπροστινή κάμερα στη διάρκεια των κλήσεων μέσω βίντεο. Η απουσία του Night Mode είναι ένα μεγάλο αγκάθι για τη συσκευή, κάτι που δεν έρχεται ούτε με το αυτό το update, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε ή να δεχτούμε ότι δε θα έρθει.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Honor Huawei OPPO

Sony, Oppo, Honor και Huawei ξεχώρισαν στα βραβεία EISA 2024

Το Sony Xperia 1 VI είναι το καλύτερο smartphone για δημιουργούς για το 2024-2025, σύμφωνα με την EISA, που απένειμε τα ετήσια βραβεία της.

Software Android featured

Android 15: Το λανσάρισμα στα Pixel φημολογείται ότι θα γίνει τον Οκτώβριο

H πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του Android 15 σε συσκευές Pixel της Google φαίνεται πως θα καθυστερήσει να πραγματοποιηθεί.

Gear Android

Qi2: Κάποιες συσκευές δεν χρησιμοποιούν μαγνήτες – Πώς να τις ξεχωρίσετε

Aν και το Qi2 διαφημίστηκε ως “MagSafe για Android”, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, καθώς χωρίζεται σε δύο προφίλ.

Smartphones Android Google Google Pixel

Θα πάρει η σειρά Pixel 6 Android 16;

Όταν κυκλοφόρησε η σειρά Pixel 6, η Google είχε υποσχεθεί ότι θα λάβουν τρία χρόνια ενημερώσεων συστήματος και πέντε χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας.