To YouTube καταργεί τη συνεισφορά κοινότητας στις 28 Σεπτεμβρίου

, To YouTube καταργεί τη συνεισφορά κοινότητας στις 28 Σεπτεμβρίου

Ένα μεγάλο χαρακτηριστικό του YouTube ήταν η υποβολή μετάφρασης για τίτλους, περιγραφές ή ακόμα και υποτίτλων από τα μέλη της κοινότητας του εκάστοτε δημιουργού, κάτι που βοηθάει αρκετά σε χώρες όπου η μετάφραση είναι ελλιπής ή απουσιάζει εντελώς. Όμως, αυτό το χαρακτηριστικό θα σταματήσει πλέον να λειτουργεί.

Η Google γνωστοποίησε μέσω του support page της πως οι συνεισφορές κοινότητας καταργούνται από όλα τα κανάλια μετά τις 28 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους. Όπως σημειώνει η Google, αυτή η λειτουργία το τελευταίο καιρό χρησιμοποιήθηκε σπάνια, με μόλις 0.001% των καναλιών να έχουν κάνει χρήση του χαρακτηριστικού τους τελευταίους 2 μήνες και από αυτά μόλις στο 0.2% του συνολικού χρόνου παρακολούθησης έχουν αξιοποιηθεί.

, To YouTube καταργεί τη συνεισφορά κοινότητας στις 28 Σεπτεμβρίου

Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να ανεβάσουν τους δικούς τους υπότιτλους ή να ενεργοποιήσουν τους αυτόματους υπότιτλους, όπου βέβαια είναι διαθέσιμο. Πέραν των παραπάνω, η Google σημειώνει ότι αρκετά μέλη παραβίαζαν αυτή τη λειτουργία, ανεβάζοντας λάθος ή άσεμνες μεταφράσεις επίτηδες. Κάποιες χώρες, όπως η Ιαπωνία και η Κορέα, ενδέχεται να επηρεαστούν περισσότερο από άλλες, με τη Google να καλύπτει τα έξοδα συνδρομής 6 μηνών στο Amara.org για όσους δημιουργούς είχαν χρησιμοποιήσει τη συνεισφορά κοινότητας σε έστω 3 βίντεο τις τελευταίες 60 ημέρες.

Πηγή

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Στεφανος

Απο συνταξη και ορθογραφια σκιζει ο συντακτης του αρθρου

Ευχαριστούμε για την παρατήρηση, κάναμε κάποιες διορθώσεις και ελπίζουμε να μην επαναληφθούν. Καλό ΣΚ! 😁

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet YouTube

YouTube: Ειδοποιήσεις στους γονείς για το περιεχόμενο που ανεβάζουν τα παιδιά τους στην πλατφόρμα

Το YouTube λανσάρει μια νέα λειτουργία που θα ενημερώνει τους γονείς αναφορικά με το περιεχόμενο που ανεβάζουν στην πλατφόρμα.

Software Google Google Pixel Pixel

Η Google παρουσίασε τέσσερις νέες δυνατότητες Android που δεν θα περιορίζονται στα Pixel

Η Google λανσάρει τέσσερις νέες δυνατότητες Android, οι οποίες δεν θα περιορίζονται στα Pixel της, ενώ υπάρχει και μία για το Wear OS.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL και Pixel 9 Pro Fold παίρνουν την πρώτη τους ενημέρωση

H Google κυκλοφόρησε τα Pixel 9, 9 Pro, 9 Pro XL και 9 Pro Fold τον περασμένο μήνα και τώρα λαμβάνουν την πρώτη τους ενημέρωση λογισμικού.

Software featured Google Google Play Store

Google Play Store: Επιτρέπει την εγκατάσταση ή ενημέρωση έως και τριών εφαρμογών ταυτόχρονα

Οι χρήστες Android, μέχρι τον περασμένο Απρίλιο, μπορούσαν να εγκαταστήσουν/ενημερώσουν μόνο μία εφαρμογή από το Google Play Store κάθε φορά.