Tap, Tap: Εφαρμογή προσφέρει σε όλα τα Android smartphone επιλογή για διπλό tap στην πλάτη

, Tap, Tap: Εφαρμογή προσφέρει σε όλα τα Android smartphone επιλογή για διπλό tap στην πλάτη

Ήδη η Apple από τις πρώτες beta του iOS 14 προσφέρει στους χρήστες την επιλογή για εντολές μέσω χτυπήματος της πλάτης της συσκευής, κάτι στο οποίο εργάζεται και η Xiaomi αλλά και η Google. Όσοι έχουν Android συσκευή, δε χρειάζεται πλέον να περιμένουν.

Ο προγραμματιστής Kieron Quinn δημοσίευσε στο XDA-Developers την εφαρμογή Tap, Tap με την οποία μπορείτε θεωρητικά σε οποιαδήποτε συσκευή που τρέχει λειτουργικό Android 7 και πάνω (ARMv8) να ενεργοποιήσετε το διπλό χτύπημα στην πλάτη. Η εφαρμογή προσφέρει μία επιπλέον εντολή στη συσκευή, καθώς με το διπλό χτύπημα στην πλάτη μπορείτε να ορίσετε τι ακριβώς θα συμβεί, είτε να ανοίξετε μία εφαρμογή, είτε να εκτελέσετε μία εντολή όπως λήψη στιγμιότυπου ή άνοιγμα φακού, είτε να ενεργοποιήσετε το Google Assistant.

Το Tap, Tap είναι εφαρμογή ανοιχτού κώδικα και χρησιμοποιεί το machine learning της Google για να ενεργοποιεί την εντολή. Στη δική μας δοκιμή σε Moto Edge με Android 10 η εφαρμογή λειτουργεί κανονικά, αλλά πολλές φορές με τη χρήση και μόνο της συσκευής ενεργοποιείται και η εντολή, αν και μπορείτε να το ρυθμίσετε μέσω της επιλογής “Gates” και να ορίσετε σε ποιες συνθήκες να ενεργοποιείται η εφαρμογή και σε ποιες όχι. Για να κατεβάσετε το apk της έκδοσης Alpha 0.2, κάντε κλικ εδώ.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gadgetfreak

Το είδα, το κατέβασα. Λειτουργεί άψογα!

Χρήστος

Το κατέβασα, ενεργοποίησα την άδεια για την προσβασιμότητα αλλά δεν δουλεύει. Ίσως κάνω κάτι λάθος. Εσύ ποια βήματα ακολούθησες; (Galaxy A70)

Χρήστος

Επεξεργασία: το ξανακατεβασα και λειτουργεί αλλά με πολύ δυσκολία. Έπρεπε να βγάλω την θήκη για να δουλέψει, αλλά και πάλι δεν λειτουργεί εύκολα. Από τις 10 φορές που θα το προσπαθήσω, θα δουλέψει τις 3.😐

kostas_falcon

Πολυ χρησιμη , εβαλα το recent apps και βολευει αφανταστα!
Δουλευει παντα μαζι με την θηκη!

Last edited 3 years πριν by kostas_falcon

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Διέρρευσε φωτογραφία που μοιάζει πραγματική – Αλλαγές στη διάταξη της κάμερας

Οι διαρροές σχετικά με τις ακυκλοφόρητες συσκευές iPhone είναι πολύ σπάνιες και οι όποιες πληροφορίες προέρχονται από προμηθευτές ή ειδικούς της βιομηχανίας.

Software Apple Chrome Google

Το Circle to Search έρχεται στα iPhone;

Η λειτουργία “Circle to Search” της Google επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν αντικείμενα κάνοντας κύκλους γύρω τους μέσα σε εικόνες.

Smartphones featured OPPO

Oppo Reno 12: Δείτε το εξαιρετικά λεπτό smartphone σε όλα τα χρώματα

H Oppo ετοιμάζεται να αποκαλύψει τα επόμενα smartphone της, τα Reno 12 και Reno 12 Pro, στις 23 Μαΐου.

Games featured gta

GTA 6: Έχουμε το παράθυρο κυκλοφορίας από την Take-Two

Η Take-Two Interactive μόλις επιβεβαίωσε ότι το Grand Theft Auto (GTA) 6 θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2025.