Το MIUI 12 φέρνει εντολές μέσω χτυπήματος της πλάτης των συσκευών

, Το MIUI 12 φέρνει εντολές μέσω χτυπήματος της πλάτης των συσκευών

Με τη beta του iOS 14 είδαμε για πρώτη φορά η Apple να προσφέρει εντολές μέσω χτυπήματος στην πλάτη της συσκευής, με τους χρήστες να μπορούν θα ενεργοποιήσουν εντολές μέσω double-tap ή triple-tap στο πίσω μέρος της συσκευής. Η Google είχε αναπτύξει πρώτη παρόμοια τεχνολογία, όμως είναι ακόμα κρυμμένη στον κώδικα του Android 11.

Ένα μέλος της ιστοσελίδας XDA-Developers κατάφερε να ανακαλύψει τις παραπάνω επιλογές και στον κώδικα του MIUI 12. Η Xiaomi αναπτύσσει την εν λόγω λειτουργία για ενσωμάτωση στο επερχόμενο λειτουργικό της, αν και ο developer που το ανακάλυψε δε μπόρεσε να το κάνει να λειτουργήσει. Όμως, μπόρεσε να εμφανίσει την επιλογή στις ρυθμίσεις, κάτι που σημαίνει ότι βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης.

Όπως και στο iOS 14, ο χρήστης μπορεί να αναθέσει στο διπλό ή το τριπλό tap στην πλάτη διάφορες εντολές, όπως το άνοιγμα του φακού, την εκκίνηση της κάμερας ή το άνοιγμα του κέντρου ειδοποιήσεων. Αν και η λίστα των διαθέσιμων εντολών είναι μικρή προς το παρόν, απέχουμε αρκετά από τη διάθεση του Back Tap στο κοινό, οπότε ίσως δούμε ακόμα περισσότερες προσθήκες.

Πηγή

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Πολυ χρησιμη λειτουργια και απορω πως δεν την ειχαν σκεφτει νωριτερα…Επισης ποιος αισθητηρας του κινητου χρησιμοποιειται για τη λειτουργια αυτη?

Marinos. N

Πριν το Poco f1 που έχω τώρα στην κατοχή μου είχα ένα Sony Xperia z5 premium και είχε από τότε (2016) την λειτουργία αυτή. Και όχι μόνο σε 2-3 λειτουργίες όπως στο iOS αλλά σε όλες τις εφαρμογές του κινητού. Στα τηλέφωνα, στις κλήσεις, στην φωτογραφική, στις επαφές, στα μνμ, άναψε-σβήσε φακό με κλειστή οθόνη κτλ κτλ. Στο Xperia χρησιμοποιούσε το επιταχυνσιόμετρο. Λογικά και στις υπόλοιπες υλοποιήσεις κάτι αντίστοιχο θα χρησιμοποιήσουν.

SUPS 👨‍⚖️

Δεν το ήξερα ότι υπήρχε σε Sony κινητό.. εκεί βέβαια είναι το πρόβλημα με το μάρκετινγκ της Sony το ότι αν δεν το ήξερα εγώ ούτε η πλειοψηφία της αγοράς το ξέρει.. Δυστυχώς τώρα θα πλασαριστεί σαν καινοτόμα λειτουργία από xiaomi & Apple..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.