Samsung Galaxy S21: Θα κυκλοφορήσουν χωρίς αισθητήρα ToF;

, Samsung Galaxy S21: Θα κυκλοφορήσουν χωρίς αισθητήρα ToF;

Η σειρά Galaxy S20 ενσωμάτωσε τον αισθητήρα Time-of-Flight, ο οποίος βοηθούσε στην ανάλυση του βάθους μεταξύ της κάμερας και του αντικειμένου που βρίσκεται στη λήψη. Η Samsung άλλαξε τον εν λόγω αισθητήρα σε σύστημα laser autofocus στη σειρά Galaxy Note 20, ενώ φαίνεται πως δε δούμε κάποια επιστροφή του ούτε στα επόμενα flagship της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την κορεάτικη ιστοσελίδα thelec, η Samsung αποφάσισε να μην ενσωματώσει τον αισθητήρα ToF στα επερχόμενα smartphone της σειράς Galaxy S21, καθώς δεν υπάρχουν αρκετά σενάρια χρήσης για την τεχνολογία στη παρούσα φάση. Όμως, η εταιρεία φαίνεται να μην έχει απορρίψει εντελώς τα σχέδια για το μέλλον, καθώς ο τομές System LSI της Samsung φαίνεται πως αναπτύσσει έναν αισθητήρα που θα μπορούσε να βελτιώσει τη τεχνολογία ToF.

Η Samsung δε μπόρεσε να φτάσει την τεχνολογία ToF στα επίπεδα της Apple. Αν και ο κορεάτικος κολοσσός αναπτύσσει τη δική του τεχνολογία, η Apple έχει βασιστεί στη Sony για την ανάπτυξη του δικού της αισθητήρα ToF στο iPad Pro. Όμως, κανείς άλλος κατασκευαστής δε μπορεί να προμηθευτεί τον εν λόγω αισθητήρα από τη Sony, καθώς υπάρχει συμφωνία για αποκλειστική χρήση. Ίσως στο μέλλον η Samsung μπορέσει να ξεπεράσει τις προσδοκίες μας.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Αναρωτιεμαι τι λεφτα εχει σκασει η apple στη sony για την αποκλειστικοτητα του αισθητηρα..Βεβαια δικαιουμαστε ολοι εμεις που λεμε(χρονια) οτι η sony δεν ενδιαφερεται να κανει πωλησεις δικων της κινητων (και κορυφαιες φωτογραφικες γ κινητο) αφου πουλαει αβερτα αισθητηρες σε ολους τους αλλους και πολυ πιθανο να εχει κανει κ καποια συμφωνια με τους αλλους…

Nick

Η τελευταία παράγραφος είναι όλη λάθος…

1: η apple δεν έχει στα κινητά της αισθητήρα tof…. Μόνο στο τελευταίο iPad lidar camera….

2: αποκλειστικοτητα στο tof δεν υπάρχει, και για αυτό έχουν αισθητήρες tof και άλλοι κατασκευαστές (όπως πχ η Huawei στο p30 pro)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Δείτε το επερχόμενο smartphone σε τέσσερα χρώματα

Η Samsung είναι έτοιμη για την κυκλοφορία του Galaxy S24 FE και τις τελευταίες εβδομάδες μαθαίνουμε πολλά γι’ αυτό.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung One UI

Samsung One UI 6.1.1.: Έρχεται σε παλαιότερες συσκευές Galaxy την επόμενη εβδομάδα

Μετά την κυκλοφορία του One UI 6.1.1. στο Galaxy S24, η Samsung ανακοίνωσε ότι θα επεκταθεί σε περισσότερες συσκευές την επόμενη εβδομάδα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Fold Special Edition: Αυτή είναι – μάλλον – η πρώτη του εικόνα που βλέπουμε

Το Galaxy Z Fold Special Edition της Samsung το περιμένουμε εδώ και καιρό και τώρα φαίνεται πως έχουμε την πρώτη του εικόνα.

Gear featured Honor IFA 2024

Honor Watch 5: Μεγαλύτερη και φωτεινότερη οθόνη, διάρκεια μπαταρίας 15 ημερών

Εκτός από την παγκόσμια κυκλοφορία του αναδιπλούμενου Magic V3, η Honor ανακοίνωσε το νέο της smartwatch Honor Watch 5.