Samsung Galaxy S21: Θα κυκλοφορήσουν χωρίς αισθητήρα ToF;

, Samsung Galaxy S21: Θα κυκλοφορήσουν χωρίς αισθητήρα ToF;

Η σειρά Galaxy S20 ενσωμάτωσε τον αισθητήρα Time-of-Flight, ο οποίος βοηθούσε στην ανάλυση του βάθους μεταξύ της κάμερας και του αντικειμένου που βρίσκεται στη λήψη. Η Samsung άλλαξε τον εν λόγω αισθητήρα σε σύστημα laser autofocus στη σειρά Galaxy Note 20, ενώ φαίνεται πως δε δούμε κάποια επιστροφή του ούτε στα επόμενα flagship της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την κορεάτικη ιστοσελίδα thelec, η Samsung αποφάσισε να μην ενσωματώσει τον αισθητήρα ToF στα επερχόμενα smartphone της σειράς Galaxy S21, καθώς δεν υπάρχουν αρκετά σενάρια χρήσης για την τεχνολογία στη παρούσα φάση. Όμως, η εταιρεία φαίνεται να μην έχει απορρίψει εντελώς τα σχέδια για το μέλλον, καθώς ο τομές System LSI της Samsung φαίνεται πως αναπτύσσει έναν αισθητήρα που θα μπορούσε να βελτιώσει τη τεχνολογία ToF.

Η Samsung δε μπόρεσε να φτάσει την τεχνολογία ToF στα επίπεδα της Apple. Αν και ο κορεάτικος κολοσσός αναπτύσσει τη δική του τεχνολογία, η Apple έχει βασιστεί στη Sony για την ανάπτυξη του δικού της αισθητήρα ToF στο iPad Pro. Όμως, κανείς άλλος κατασκευαστής δε μπορεί να προμηθευτεί τον εν λόγω αισθητήρα από τη Sony, καθώς υπάρχει συμφωνία για αποκλειστική χρήση. Ίσως στο μέλλον η Samsung μπορέσει να ξεπεράσει τις προσδοκίες μας.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Αναρωτιεμαι τι λεφτα εχει σκασει η apple στη sony για την αποκλειστικοτητα του αισθητηρα..Βεβαια δικαιουμαστε ολοι εμεις που λεμε(χρονια) οτι η sony δεν ενδιαφερεται να κανει πωλησεις δικων της κινητων (και κορυφαιες φωτογραφικες γ κινητο) αφου πουλαει αβερτα αισθητηρες σε ολους τους αλλους και πολυ πιθανο να εχει κανει κ καποια συμφωνια με τους αλλους…

Nick

Η τελευταία παράγραφος είναι όλη λάθος…

1: η apple δεν έχει στα κινητά της αισθητήρα tof…. Μόνο στο τελευταίο iPad lidar camera….

2: αποκλειστικοτητα στο tof δεν υπάρχει, και για αυτό έχουν αισθητήρες tof και άλλοι κατασκευαστές (όπως πχ η Huawei στο p30 pro)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S25 Ultra: Mπορεί να μας απογοητεύσει η χωρητικότητα της μπαταρίας

Η χωρητικότητα της μπαταρίας για το επερχόμενο Galaxy S25 Ultra της Samsung δεν είναι πλέον κρυφή και τα νέα δεν είναι καλά.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X8 Ultra: Έρχεται λεπτό και με εξαιρετικά μεγάλη μπαταρία

Η Oppo ετοιμάζει ήδη για το Find X8 Ultra, το οποίο θα είναι πιο λεπτό από τον προκάτοχό του, αλλά θα φέρει σημαντική βελτίωση στη μπαταρία.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Slim: Το νέο σούπερ λεπτό iPhone θα έρθει με μία μόνο κύρια κάμερα

Η Apple φημολογείται ότι θα σταματήσει να κυκλοφορεί το iPhone Plus από το επόμενο έτος και θα το αντικαταστήσει με το iPhone 17 Slim.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9: Όλα τα μοντέλα της σειράς σε νέες εικόνες μαζί με τις προδιαγραφές της οθόνης

Η σειρά Google Pixel 9 αναμένεται να αποτελείται από τρία μοντέλα, το Pixel 9, το Pixel 9 Pro και το Pixel 9 Pro XL.