Το Telegram συγκεντρώνει δυσαρεστημένους του WhatsApp

, Το Telegram συγκεντρώνει δυσαρεστημένους του WhatsApp

Εχθές το απόγευμα μίλησα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 και την εκπομπή των Δημήτρη Συρμάτση και Κωνσταντίνου Γιαλαμπούκη για το θέμα που έχει προκύψει με το WhatsApp και το Facebook και πιο γενικά μίλησα για τα προσωπικά δεδομένα στο διαδίκτυο.

Μέσα από τη συζήτηση αναρωτηθήκαμε για το πόσοι χρήστες μπορεί να έχουν αποχωρήσει από τη δημοφιλή πλατφόρμα messeging το WhatsApp μετά τις ανακοινώσεις του Facebook και σε ποιες πλατφόρμες τυχόν θα έχουν μετακινηθεί.

Σήμερα διαβάζω ότι αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του WhatsApp, το Telegram είδε τους χρήστες του να αυξάνονται κατά 25 εκ. μέσα σε 72 ώρες με τους περισσότερους να προέρχονται από την Ασία (38%), την Ευρώπη (27%) και τη Λατινική Αμερική (21%).

Η ανταγωνιστική υπηρεσία του WhatsApp, το Telegram ανακοίνωσε μέσω του CEO του ότι την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου η υπηρεσία ξεπέρασε τα 500 εκ. ενεργούς χρήστες. Να σημειώσουμε ότι τον περασμένο Νοέμβριο είχε μετρηθεί το WhatsApp να έχει 2 δισ. ενεργούς χρήστες το μήνα. Λογικά αυτό το νούμερο θα είναι διαφορετικό στην επόμενη καταγραφή.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured OPPO

Oppo Reno 12: Δείτε το εξαιρετικά λεπτό smartphone σε όλα τα χρώματα

H Oppo ετοιμάζεται να αποκαλύψει τα επόμενα smartphone της, τα Reno 12 και Reno 12 Pro, στις 23 Μαΐου.

Games featured gta

GTA 6: Έχουμε το παράθυρο κυκλοφορίας από την Take-Two

Η Take-Two Interactive μόλις επιβεβαίωσε ότι το Grand Theft Auto (GTA) 6 θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2025.

Smartphones Apple featured iPhone

IPhone 16 Pro Max: Θα είναι ίσως το μεγαλύτερο iPhone που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Apple – Δείτε το δίπλα στο iPhone 15 Pro Max

Tο επερχόμενο iPhone 16 Pro Max αναμένεται να έχει αρκετά μεγαλύτερο μέγεθος, ανεβαίνοντας από τις 6,7 ίντσες στις 6,9.

Software Android featured Google

Νέες λειτουργίες από τη Google για προστασία της Android συσκευής σας από κλοπή

Η κλοπή του κινητού ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα, αλλά η Google ανακοίνωσε ορισμένες δυνατότητες προστασίας από κλοπή για το Android που ίσως βοηθήσουν.