Τελεσίγραφο WhatsApp: Ή μοιράζεστε τα δεδομένα με το Facebook, ή λέτε αντίο

WhatsApp, Τελεσίγραφο WhatsApp: Ή μοιράζεστε τα δεδομένα με το Facebook, ή λέτε αντίο

To WhatsApp ανήκει στο Facebook εδώ και χρόνια, όμως μέχρι σήμερα οι χρήστες είχαν την επιλογή να μη δώσουν τον αριθμό τους στο δεύτερο. Όμως, η εφαρμογή ανανέωσε την πολιτική απορρήτου της, δίνοντας στους χρήστες 2 επιλογές: ή να δεχτούν να δώσουν τα στοιχεία τους, ή να αποχωρήσουν από την υπηρεσία.

H νέα αλλαγή εμφανίζεται στους χρήστες μέσω ειδοποίηση εντός της εφαρμογής, την οποία θα πρέπει να δεχτούν για να προχωρήσουν. Αν δε δεχτούν και πατήσουν κλείσιμο, στις 8 Φεβρουαρίου θα πρέπει να πουν αντίο στο WhatsApp. Βέβαια, με πάνω από 2 δισεκατομμύρια χρήστες, είναι δύσκολο κάποιος να αποχωρήσει από την υπηρεσία πλέον.

Στα στοιχεία που θα πρέπει να μοιραστείτε μεταξύ WhatsApp και Facebook συμπεριλαμβάνονται ο αριθμός τηλεφώνου σας, άλλοι αριθμοί τηλεφώνου που βρίσκονται στις επαφές σας, φωτογραφίες και ονόματα προφίλ και διαγνωστικά στοιχεία. Βέβαια, αυτό σημαίνει πως το Facebook θα μπορεί μετά να κοινοποιήσει τα στοιχεία σας και στις άλλες εταιρείες που συνεργάζεται.

Η νέα πολιτική απορρήτου αναφέρει:

Ως μέρος της οικογένειας εταιρειών του Facebook, το WhatsApp λαμβάνει και μοιράζεται πληροφορίες με όλη την οικογένεια των εταιρειών. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες που λαμβάνουμε και μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες που μοιραζόμαστε, για να βοηθήσουμε στη βελτίωση των παροχών και της λειτουργίας των Υπηρεσιών μας και των προσφορών τους.

Βέβαια, υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις προς τους χρήστες, όπως το Viber. Όμως, το WhatsApp απαριθμεί τεράστιο αριθμό χρηστών, ενώ χρησιμοποιείται και από πολλές επιχειρήσεις.

Αν χρησιμοποιείτε WhatsApp, θα δεχτείτε τους νέους όρους ή θα ψάξετε για εναλλακτικές προτάσεις;

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Διογένης

Φυσικά. Πάλι τα ίδια περί προσωπικών δεδομένων;;;

Δημήτρης

Εγώ που δεν έχω Facebook, θα μείνω με viber. Δεν πειράζει..

Μάκης

Εδώ θα φαινότανε η δύναμη του λαού. 2 δις. όχι και θα μάζευε τα χεσμ…. σώβρακα σε 1 λεπτό ο κ. Zuckis…αλλά σιγά…

Manoslve

Είχα έναν καημο αν έχω το whats app . Μεγάλη στεναχώρια. Bye 👋 bye 👋 φιλουθια 😘😘😘😘

Konstantinos

Αντίο και από εμένα. Είναι ότι πιο κοντά σε sms σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα. Δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια, μηδενική ανάπτυξη

im

Δηλαδή, να κάνω μία ερώτηση. Υπάρχει σήμερα κανένας σόφρων άνθρωπος που να μην γνωρίζει πως από τη στιγμή που θα αποφασίσει κάποιος να χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο τα πάντα κοινοποιούνται, τα πάντα γνωστοποιούνται και τα πάντα καταγράφονται; Και σίγουρα πριν καν να σκεφτεί κάποιος μία επιλογή, η πρόθεση του και μόνο, έχει εντοπιστεί ήδη! Δηλαδή έχουμε πρόβλημα όταν μας ανακοινώνεται επίσημα η καταγραφή των προσωπικών δεδομένων μας ενώ όταν αυτό συμβαίνει ανεπίσημα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι!

Αλέξανδρος

Γι’ αυτό φιλέ, μακριά από social media ή οσο πιο λυτά γίνεται.
Αυτοί πλουτιζουν και έχουν τον έλεγχο ολο και περισσότερο και ‘μεις το έχουμε και δεδομένο ότι έτσι γίνεται.

Τάκης

… αν κάποιος δεν έχει η δεν χρησιμοποιεί facebook τι γίνεται?

Κώστας Βλαχάκης

Δεν απαιτείται να έχετε facebook για να χρησιμοποείτε το WhatsApp.

Σοφία

Και αν δεν έχω fb?

Κώστας Βλαχάκης

No fb, no problem!

Ιωάννης

Σιγά την εφαρμογή εγώ δεν θέλω ας μου κάνουν διαγραφή τώρα

Δημήτρης Νας

Ε σιγά έχω vider και messenger και έχω μόνο δύο έπαθες στο whats app και αυτές έχουν και messenger άρα δεν με νοιάζει

Stratos Ch

Δηλαδή το Viber δε χρησιμοποιείται από εκατομμύρια επιχειρήσεις?
Στην Ελλάδα, σχεδόν όλες οι εταιρείες τηλεφωνίας, ηλεκτρικού ρεύματος και λιανικού εμπορίου, δουλεύουν με Viber.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software COSMOTE COSMOTE 5G 5G

COSMOTE CHRONOS: Η εφαρμογή που αξιοποιεί τις τεχνολογίες του αύριο για να «δώσει ζωή» στην ιστορία μας

Η εφαρμογή COSMOTE CHRONOS αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής και επιτρέπει στους χρήστες να βιώσουν το μεγαλείο της Ακρόπολης, όπως ήταν στην εποχή της ακμής της.

Gear featured Samsung Samsung One UI

Samsung One UI 5 Watch: Καθυστέρηση για την έκδοση beta

H Samsung έχει ανακοινώσει πως τα επόμενα smartwatches της θα κυκλοφορήσουν με μια νέα έκδοση του wearable λογισμικού της, One UI 5 Watch.

Smartphones vivo X90 Pro

Απίστευτη προσφορά: Vivo X90 Pro 5G στα 999 ευρώ

Τα Summer Sales ξεκινάμε με μια αχτύπητη προσφορά του flagship vivo X90 Pro που από σήμερα 1η Ιουνίου πέφτει στα 999 ευρώ, από 1.199 ευρώ που είχε όταν ξεκίνησε η διάθεσή του στην Ελλάδα.

Gear Apple Apple VR featured

Apple AR/VR Headset – Specs οθόνης: Φωτεινότητα 5000+ Nits για HDR, 1,41″

Στο WWDC 2023 θα παρουσιαστεί το AR/VR headset της Apple, που φημολογείται ότι έρχεται με οθόνες 4K micro OLED με συνολική ανάλυση 8K.