Τα Mac με Apple M1 chip μπορούν πλέον να τρέξουν και Ubuntu Linux

Ubuntu Linux, Τα Mac με Apple M1 chip μπορούν πλέον να τρέξουν και Ubuntu Linux

Μετά την έκδοση Fedora 33 αλλά και την υποστήριξη του λειτουργικού Windows 10, τα μηχανάκια Mac με Apple M1 chip μπορούν πλέον να τρέξουν και Ubuntu Linux. Η υποστήριξη έρχεται χάρη στην εταιρεία Corellium, η οποία εξειδικεύεται στις προτάσεις VM για συσκευές με αρχιτεκτονική ARM.

H νέα πρόταση της Corellium φέρνει μία modified έκδοση του δημοφιλούς Linux distro, με πλήρη υποστήριξη του UI, USB, I2C και DART, κάτι που δεν είδαμε στις μέχρι τώρα προσπάθειες των port. Ο Chris Wade, CTO της εταιρείας, σημειώνει ότι οι αλλαγές που έχουν γίνει κάνουν τα Ubuntu πλήρως usable στους υπολογιστές Mac με Apple M1, με το πρόγραμμα να εξελίσσεται συνέχεια.

Αν και είναι το καλύτερο port μέχρι στιγμής, θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται ακόμα για beta έκδοση, οπότε υπάρχουν περιορισμοί. Για παράδειγμα, δε λειτουργεί το Wi-Fi προς το παρόν, όπως επίσης δεν υποστηρίζεται hardware acceleration. Όπως και να έχει βέβαια, είναι εντυπωσιακό ότι μπορούμε να τρέξουμε την πλήρη έκδοση Ubuntu Linux στα νέα Apple M1 Mac. Ελπίζουμε στο μέλλον να λυθούν όλα τα προβλήματα.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λουκάς

Πως είναι πλήρως usable αν δεν λειτουργεί το wi-fi και το hardware acceleration; Μήπως παίζουμε με τις λέξεις;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι θα έχει 20% φωτεινότερη οθόνη

Το iPhone 16 Pro που αναμένεται τον Σεπτέμβριο θα έχει μια οθόνη που θα είναι 20% πιο φωτεινή από αυτή του προκατόχου του.

Software Apple iOS

Η Apple θα ενισχύει τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης με διακομιστές M2 Ultra

Ορισμένες από τις λειτουργίες του iOS 18 θα τροφοδοτούνται με κέντρα δεδομένων με διακομιστές εξοπλισμένους με τα τσιπ πυριτίου της.

Gear Apple VR headset

Apple Vision Pro 2: Φήμες ότι θα ξεκινάει από 1.500 δολάρια

Το Apple Vision Pro συζητήθηκε πολύ όταν κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο και ένας λόγος ήταν η τιμή του: 3.499 $.

Gear Apple iPad iPad Pro

Όλες οι νέες δυνατότητες του Magic Keyboard για το iPad Pro

Με το iPad Pro, η Apple παρουσίασε μια ανανεωμένη έκδοση του Magic Keyboard για να προσθέσει νέες δυνατότητες,