Τα Mac με Apple M1 chip μπορούν πλέον να τρέξουν και Ubuntu Linux

Ubuntu Linux, Τα Mac με Apple M1 chip μπορούν πλέον να τρέξουν και Ubuntu Linux

Μετά την έκδοση Fedora 33 αλλά και την υποστήριξη του λειτουργικού Windows 10, τα μηχανάκια Mac με Apple M1 chip μπορούν πλέον να τρέξουν και Ubuntu Linux. Η υποστήριξη έρχεται χάρη στην εταιρεία Corellium, η οποία εξειδικεύεται στις προτάσεις VM για συσκευές με αρχιτεκτονική ARM.

H νέα πρόταση της Corellium φέρνει μία modified έκδοση του δημοφιλούς Linux distro, με πλήρη υποστήριξη του UI, USB, I2C και DART, κάτι που δεν είδαμε στις μέχρι τώρα προσπάθειες των port. Ο Chris Wade, CTO της εταιρείας, σημειώνει ότι οι αλλαγές που έχουν γίνει κάνουν τα Ubuntu πλήρως usable στους υπολογιστές Mac με Apple M1, με το πρόγραμμα να εξελίσσεται συνέχεια.

Αν και είναι το καλύτερο port μέχρι στιγμής, θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται ακόμα για beta έκδοση, οπότε υπάρχουν περιορισμοί. Για παράδειγμα, δε λειτουργεί το Wi-Fi προς το παρόν, όπως επίσης δεν υποστηρίζεται hardware acceleration. Όπως και να έχει βέβαια, είναι εντυπωσιακό ότι μπορούμε να τρέξουμε την πλήρη έκδοση Ubuntu Linux στα νέα Apple M1 Mac. Ελπίζουμε στο μέλλον να λυθούν όλα τα προβλήματα.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λουκάς

Πως είναι πλήρως usable αν δεν λειτουργεί το wi-fi και το hardware acceleration; Μήπως παίζουμε με τις λέξεις;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.