Η Google αντιμετωπίζει αγωγή 25 δισ. ευρώ για αθέμιτες διαφημιστικές πρακτικές

google, Η Google αντιμετωπίζει αγωγή 25 δισ. ευρώ για αθέμιτες διαφημιστικές πρακτικές

H Google ίσως βρεθεί αντιμέτωπη με βαριές αγωγές στα βρετανικά και ολλανδικά δικαστήρια, οι οποίες θα κατατεθούν τις επόμενες εβδομάδες. Αυτή η κατάσταση μπορεί να κοστίσει στον τεχνολογικό κολοσσό 25 δισεκατομμύρια ευρώ (~25,4 δισεκατομμύρια δολάρια) σε πρόστιμα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι αγωγές ισχυρίζονται ότι η εταιρεία εφαρμόζει αθέμιτες διαφημιστικές πρακτικές.

Η δικηγορική εταιρεία Geradin Partners εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση εκ μέρους των εκδοτών που επηρεάζονται από τις εικαζόμενες πρακτικές της Google:

“Είναι καιρός η Google να αναλάβει τις ευθύνες της και να αποπληρώσει τις ζημιές που προκάλεσε σε αυτόν τον σημαντικό κλάδο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σήμερα ανακοινώνουμε αυτές τις ενέργειες σε δύο δικαιοδοσίες για να λάβουμε αποζημίωση για τους εκδότες της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου”. – Damien Geradin

Εκπρόσωπος της Google είπε στο Reuters ότι «η μήνυση είναι κερδοσκοπική και ευκαιριακή» και η εταιρεία σχεδιάζει «να την πολεμήσει σθεναρά».

Η αξίωση στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει ως στόχο την ανάκτηση αποζημίωσης για τους ιδιοκτήτες ιστότοπων με διαφημίσεις με banner, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών εκδοτών. Εν τω μεταξύ, η ολλανδική αξίωση αφορά όλους τους εκδότες που επηρεάζονται.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Chrome Google

Το Circle to Search έρχεται στα iPhone;

Η λειτουργία “Circle to Search” της Google επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν αντικείμενα κάνοντας κύκλους γύρω τους μέσα σε εικόνες.

Software Google Google Search

Google Search: Αλλάζει η αναζήτηση όπως την ξέραμε χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

H Google δε συνηθίζει να κάνει αλλαγές στη μηχανή αναζήτησής της που αποδεικνύεται σχεδόν παγκοσμίως δημοφιλής, αλλά τώρα φέρνει ένα νέο φίλτρου Ιστού.

Software Android featured Google

Νέες λειτουργίες από τη Google για προστασία της Android συσκευής σας από κλοπή

Η κλοπή του κινητού ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα, αλλά η Google ανακοίνωσε ορισμένες δυνατότητες προστασίας από κλοπή για το Android που ίσως βοηθήσουν.

Software A Android featured

Android 15 Beta 2: Mε νέες δυνατότητες και υποστήριξη για περισσότερες συσκευές

Η Google κυκλοφορεί εκδόσεις προεπισκόπησης προγραμματιστών για το Android 15 από τον Φεβρουάριο, με την πιο πρόσφατη Beta 1.2 να έρχεται στα τέλη Απριλίου.