Νέοι κανόνες στο App Store: Καταργείται η λειτουργικότητα των NFT

Apple, Νέοι κανόνες στο App Store: Καταργείται η λειτουργικότητα των NFT

H Apple κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες ενημερώσεις λογισμικού, που φέρνουν νέους κανόνες στο App Store και περιορίζουν τις λειτουργίες που ξεκλειδώνονται μέσω NFT. Πλέον η εταιρία υποχρεώνει τις εφαρμογές να χρησιμοποιούν τη μέθοδο Apple Pay.

Η εταιρεία είπε ότι οι εφαρμογές επιτρέπεται να καταχωρούν και να επιτρέπουν στους χρήστες να βλέπουν τα δικά τους NFT. Ωστόσο, η ιδιοκτησία των NFT δεν θα πρέπει να ξεκλειδώνει άλλες λειτουργίες εντός της εφαρμογής. Επιπλέον, αυτές οι εφαρμογές επιτρέπουν στους χρήστες να περιηγούνται σε άλλες συλλογές, αλλά δεν θα πρέπει να εμφανίζουν εξωτερικούς συνδέσμους, κουμπιά ή παρότρυνση για δράση για την αγορά NFT. Οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν NFT μόνο μέσω του συστήματος πληρωμών εντός εφαρμογής της Apple.

Η εταιρεία απαγορεύει επίσης στις εφαρμογές να χρησιμοποιούν άλλους μηχανισμούς, όπως κωδικούς QR ή κρυπτονομίσματα για να παρέχουν ειδική πρόσβαση στους χρήστες.

Άνθρωποι από τον κλάδο επεσήμαναν ότι αυτές οι αλλαγές θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργικότητα των εφαρμογών που εξαρτώνται από το web3 στο οικοσύστημα της Apple. Μέχρι τώρα, θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται NFT ως τρόπος να αποτραπούν οι χρεώσεις App Store της Apple και ταυτόχρονα ως κλειδί για το ξεκλείδωμα των λειτουργιών για τους χρήστες.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στις εφαρμογές Ημερολόγιο, Ειδοποιήσεις κ.α.

Η Apple είναι έτοιμη να αποκαλύψει μια λειτουργία αυτόματης σύνοψης για ειδοποιήσεις ως μέρος μιας σειράς νέων λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης που θα ενσωματωθούν στο iOS 18.

Smartphones Apple featured iPad Pro

iPad Pro 13″ & Apple Pencil Pro γίνονται φύλλο και φτερό από το iFixit

Ο δημοφιλής ιστότοπος επισκευών iFixit μοιράστηκε ένα βίντεο με τα teardown του νέου iPad Pro 13 ιντσών και του Apple Pencil Pro.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Σε αυτά τα χρώματα θα είναι – μάλλον – διαθέσιμη η σειρά

Ο έγκυρος αναλυτής Apple της TF International, Ming-Chi Kuo, προέβλεψε σε tweet σε ποια χρώματα θα είναι διαθέσιμη η επερχόμενη σειρά iPhone 16.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Διέρρευσε φωτογραφία που μοιάζει πραγματική – Αλλαγές στη διάταξη της κάμερας

Οι διαρροές σχετικά με τις ακυκλοφόρητες συσκευές iPhone είναι πολύ σπάνιες και οι όποιες πληροφορίες προέρχονται από προμηθευτές ή ειδικούς της βιομηχανίας.