Νέοι κανόνες στο App Store: Καταργείται η λειτουργικότητα των NFT

Apple, Νέοι κανόνες στο App Store: Καταργείται η λειτουργικότητα των NFT

H Apple κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες ενημερώσεις λογισμικού, που φέρνουν νέους κανόνες στο App Store και περιορίζουν τις λειτουργίες που ξεκλειδώνονται μέσω NFT. Πλέον η εταιρία υποχρεώνει τις εφαρμογές να χρησιμοποιούν τη μέθοδο Apple Pay.

Η εταιρεία είπε ότι οι εφαρμογές επιτρέπεται να καταχωρούν και να επιτρέπουν στους χρήστες να βλέπουν τα δικά τους NFT. Ωστόσο, η ιδιοκτησία των NFT δεν θα πρέπει να ξεκλειδώνει άλλες λειτουργίες εντός της εφαρμογής. Επιπλέον, αυτές οι εφαρμογές επιτρέπουν στους χρήστες να περιηγούνται σε άλλες συλλογές, αλλά δεν θα πρέπει να εμφανίζουν εξωτερικούς συνδέσμους, κουμπιά ή παρότρυνση για δράση για την αγορά NFT. Οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν NFT μόνο μέσω του συστήματος πληρωμών εντός εφαρμογής της Apple.

Η εταιρεία απαγορεύει επίσης στις εφαρμογές να χρησιμοποιούν άλλους μηχανισμούς, όπως κωδικούς QR ή κρυπτονομίσματα για να παρέχουν ειδική πρόσβαση στους χρήστες.

Άνθρωποι από τον κλάδο επεσήμαναν ότι αυτές οι αλλαγές θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργικότητα των εφαρμογών που εξαρτώνται από το web3 στο οικοσύστημα της Apple. Μέχρι τώρα, θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται NFT ως τρόπος να αποτραπούν οι χρεώσεις App Store της Apple και ταυτόχρονα ως κλειδί για το ξεκλείδωμα των λειτουργιών για τους χρήστες.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Apple iPad Pro

iPad Pro (2024): Είναι πράγματι αυτή η χειρότερη διαφήμιση που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Apple;

Πολλή αρνητική κριτική έχει συγκεντρώσει σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης η πρώτη διαφήμιση που δημοσίευσε η Apple για το iPad Pro.

Gear Apple iPad featured iPad

iPad Pro (2024): Αυτές είναι οι πιο αξιοπρόσεκτες αναβαθμίσεις

Το νέο iPad Pro (2024) της Apple έφτασε με ένα σύνολο χαρακτηριστικών που δείχνει πως μάλλον άξιζε η αναμονή.

Business Exynos featured Samsung

Η Samsung ετοιμάζεται για τη μαζική παραγωγή του πρώτου της τσιπ Exynos 3nm

Samsung και Synopsys ανακοίνωσαν με δελτίο Τύπου ότι τα χυτήρια της Samsung ετοιμάζονται για τη μαζική παραγωγή του πρώτου τσιπ Exynos 3nm.

Gear featured iPad Pro

TrendForce: Η Apple θα στείλει 4,5 έως 5 εκατομμύρια OLED iPad Pro το 2024

Η τελευταία έκθεση της TrendForce προβλέπει ότι η Apple θα στείλει μεταξύ 4,5 και 5 εκατομμύρια OLED iPad Pro φέτος.