Πρώην υπάλληλος της Apple έκλεψε πάνω από 17 εκατ. δολάρια

apple, Πρώην υπάλληλος της Apple έκλεψε πάνω από 17 εκατ. δολάρια

Ένας πρώην υπάλληλος της Apple ομολόγησε την ενοχή του για εξαπάτηση της εταιρείας και της εφορίας, καταφέρνοντας να κλέψει περισσότερα από 17 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Dhirendra Prasad δούλευε στην Apple ως αγοραστής στο τμήμα Global Service Supply Chain για μια δεκαετία μεταξύ 2008 και 2018. Αρμοδιότητά του ήταν να αγοράζει ανταλλακτικά και υπηρεσίες για την Apple από πωλητές. Τώρα παραδέχτηκε ότι «πήρε μίζες, διόγκωσε τιμολόγια, έκλεψε ανταλλακτικά και έκανε την Apple να πληρώσει για αντικείμενα και υπηρεσίες που δεν έλαβε ποτέ», σύμφωνα με το Γραφείο Εισαγγελίας των ΗΠΑ για τη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια.

Σε μια από τις απάτες του, ο Prasad έστειλε μητρικές πλακέτες από το απόθεμα της Apple στην CTrends, μια εταιρεία που διευθύνεται από τον Don M. Baker , ο οποίος παραδέχτηκε ότι είναι συνωμότης. Ο Baker συγκέντρωσε εξαρτήματα από τις μητρικές πλακέτες και στη συνέχεια ο Prasad οργάνωσε παραγγελίες αγοράς για αυτά τα εξαρτήματα. Αφού ο Baker έστειλε τα εξαρτήματα πίσω στην Apple, η CTrends υπέβαλε τιμολόγια για τα οποία ο Prasad κανόνισε την πληρωμή. Ουσιαστικά οι δυο τους έβαλαν την Apple να πληρώσει για τα δικά της εξαρτήματα και μοίρασαν τα έσοδα της απάτης.

Ακόμα, ο Prasad ομολόγησε ότι εμπλέκεται σε φορολογική απάτη, καθώς κατεύθυνε τις πληρωμές από τον Robert Gary Hansen, άλλον έναν συνεργάτη του, απευθείας στους πιστωτές του. Επιπλέον, ο Prasad κανόνισε μια εταιρεία-βιτρίνα να στείλει ψευδή τιμολόγια στη CTrends με στόχο να συγκαλύψει τις παράνομες πληρωμές που του έκανε ο Baker. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Baker “να διεκδικήσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια αδικαιολόγητων φορολογικών εκπτώσεων”, ανέφερε το Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ. Συνολικά, οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι οι απάτες είχαν ως αποτέλεσμα το IRS να χάσει πάνω από 1,8 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Prasad θα καταδικαστεί τον Μάρτιο αφού έχει ομολογήσει ένοχος σε μία κατηγορία συνωμοσίας για απάτη μέσω ταχυδρομείου και απάτη μέσω ταχυδρομικών υπηρεσιών, η οποία επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών. Ο πρώην υπάλληλος ομολόγησε επίσης την ενοχή του σε μία κατηγορία συνωμοσίας για εξαπάτηση των ΗΠΑ, η οποία επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Επιπλέον, ο Prasad συμφώνησε να του αφαιρεθούν περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 5 εκατομμυρίων δολαρίων που απέκτησε ως αποτέλεσμα των εγκληματικών του ενεργειών, συμπεριλαμβανομένων ακινήτων.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.

Games featured Meta Oculus

Batman: Arkham Shadow: Το νέο VR game αποκλειστικά για το Meta Quest 3

H Camouflaj και η Oculus Studios ανακοίνωσαν το νέο παιχνίδι VR “Batman: Arkham Shadow” που θα είναι αποκλειστικό για το Meta Quest 3.

Smartphones Apple featured iPhone

iOS 17.5 beta: Θα επιτρέπει στο Find My να είναι ενεργό όταν το iPhone είναι για επισκευή

Σύντομα η Apple θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone να στέλνουν τη συσκευή τους για επισκευή χωρίς να απενεργοποιούν το Find My.

Smartphones AnTuTu featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon 8 Gen 3: Κυρίαρχος στο AnTuTu τον Απρίλιο

Στην αρχή κάθε μήνα, οι άνθρωποι πίσω από το AnTuTu δημοσιεύουν δύο γραφήματα που αντιπροσωπεύουν τον προηγούμενο μήνα.