Πρώην υπάλληλος της Apple έκλεψε πάνω από 17 εκατ. δολάρια

apple, Πρώην υπάλληλος της Apple έκλεψε πάνω από 17 εκατ. δολάρια

Ένας πρώην υπάλληλος της Apple ομολόγησε την ενοχή του για εξαπάτηση της εταιρείας και της εφορίας, καταφέρνοντας να κλέψει περισσότερα από 17 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Dhirendra Prasad δούλευε στην Apple ως αγοραστής στο τμήμα Global Service Supply Chain για μια δεκαετία μεταξύ 2008 και 2018. Αρμοδιότητά του ήταν να αγοράζει ανταλλακτικά και υπηρεσίες για την Apple από πωλητές. Τώρα παραδέχτηκε ότι «πήρε μίζες, διόγκωσε τιμολόγια, έκλεψε ανταλλακτικά και έκανε την Apple να πληρώσει για αντικείμενα και υπηρεσίες που δεν έλαβε ποτέ», σύμφωνα με το Γραφείο Εισαγγελίας των ΗΠΑ για τη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια.

Σε μια από τις απάτες του, ο Prasad έστειλε μητρικές πλακέτες από το απόθεμα της Apple στην CTrends, μια εταιρεία που διευθύνεται από τον Don M. Baker , ο οποίος παραδέχτηκε ότι είναι συνωμότης. Ο Baker συγκέντρωσε εξαρτήματα από τις μητρικές πλακέτες και στη συνέχεια ο Prasad οργάνωσε παραγγελίες αγοράς για αυτά τα εξαρτήματα. Αφού ο Baker έστειλε τα εξαρτήματα πίσω στην Apple, η CTrends υπέβαλε τιμολόγια για τα οποία ο Prasad κανόνισε την πληρωμή. Ουσιαστικά οι δυο τους έβαλαν την Apple να πληρώσει για τα δικά της εξαρτήματα και μοίρασαν τα έσοδα της απάτης.

Ακόμα, ο Prasad ομολόγησε ότι εμπλέκεται σε φορολογική απάτη, καθώς κατεύθυνε τις πληρωμές από τον Robert Gary Hansen, άλλον έναν συνεργάτη του, απευθείας στους πιστωτές του. Επιπλέον, ο Prasad κανόνισε μια εταιρεία-βιτρίνα να στείλει ψευδή τιμολόγια στη CTrends με στόχο να συγκαλύψει τις παράνομες πληρωμές που του έκανε ο Baker. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Baker “να διεκδικήσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια αδικαιολόγητων φορολογικών εκπτώσεων”, ανέφερε το Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ. Συνολικά, οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι οι απάτες είχαν ως αποτέλεσμα το IRS να χάσει πάνω από 1,8 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Prasad θα καταδικαστεί τον Μάρτιο αφού έχει ομολογήσει ένοχος σε μία κατηγορία συνωμοσίας για απάτη μέσω ταχυδρομείου και απάτη μέσω ταχυδρομικών υπηρεσιών, η οποία επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών. Ο πρώην υπάλληλος ομολόγησε επίσης την ενοχή του σε μία κατηγορία συνωμοσίας για εξαπάτηση των ΗΠΑ, η οποία επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Επιπλέον, ο Prasad συμφώνησε να του αφαιρεθούν περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 5 εκατομμυρίων δολαρίων που απέκτησε ως αποτέλεσμα των εγκληματικών του ενεργειών, συμπεριλαμβανομένων ακινήτων.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.