Το iPhone είχε το μεγαλύτερο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς όλων των εποχών το 4ο τρίμηνο του 2022

iphone, Το iPhone είχε το μεγαλύτερο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς όλων των εποχών το 4ο τρίμηνο του 2022

Tην έκθεσή της για την αγορά smartphone κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022, αλλά και για ολόκληρο το περασμένο έτος, δημοσίευσε η Canalys.

Τα νέα δεν είναι καλά για τους προμηθευτές smartphone αφού η αγορά συρρικνώθηκε κατά 17% το 4ο τρίμηνο, σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο του 2021. Οι αποστολές ολόκληρου του έτους μειώθηκαν κατά 11%, σε λιγότερα από 1,2 δισεκατομμύρια.

To μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας το 4ο τρίμηνο πήρε η Apple, όπως συνηθίζει αφού τότε κυκλοφορεί τα νέα της iPhone. Αυτή τη φορά, ωστόσο, κατέγραψε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς ever με 25%, Η Samsung ήταν δεύτερη με 20%, τρίτη η Xiaomi με 11%, η Oppo τέταρτη με 10% και η vivo στην πέμπτη με 8% της αγοράς, ενώ η κατηγορία “Άλλα” αποτελούσε το 26% των πωλήσεων.

iphone, Το iPhone είχε το μεγαλύτερο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς όλων των εποχών το 4ο τρίμηνο του 2022

Σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2021, το μερίδιο της Apple αυξήθηκε κατά 2%, της Samsung και της Oppo κατά 1%, της vivo παρέμεινε το ίδιο και της Xiaomi μειώθηκε κατά 2%.

Προχωρώντας στο μοίρασμα της πίτας της αγοράς smartphone για όλη τη χρονιά, η Samsung προηγήθηκε με 22% της αγοράς, ακολουθούμενη από την Apple με 19% και τη Xiaomi με 13%. Η Oppo και η vivo είχαν και οι δύο μερίδιο αγοράς 9%. Σε σύγκριση με το 2021, η Samsung και η Apple κέρδισαν 2 ποσοστιαίες μονάδες , η Oppo έχασε 2%, ενώ η Xiaomi και η vivo έχασαν 1%.

iphone, Το iPhone είχε το μεγαλύτερο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς όλων των εποχών το 4ο τρίμηνο του 2022

Για το 2023, η πρόβλεψη της Canalys κάνει λόγο για «σταθερή έως οριακή ανάπτυξη» για ολόκληρη την αγορά. Οι πωλητές λέγεται ότι προσεγγίζουν το έτος προσεκτικά, δίνοντας προτεραιότητα στην κερδοφορία και προστατεύοντας το μερίδιο αγοράς, μειώνοντας το κόστος «για να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα της αγοράς», σύμφωνα με τον αναλυτή Le Xuan Chiew.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Δείτε το επερχόμενο smartphone σε τέσσερα χρώματα

Η Samsung είναι έτοιμη για την κυκλοφορία του Galaxy S24 FE και τις τελευταίες εβδομάδες μαθαίνουμε πολλά γι’ αυτό.

Smartphones Apple iPhone iPhone 16

iPhone 16 Pro: Φήμες θέλουν να υποστηρίζει εγγραφή βίντεο 4K/120 FPS

Τα επερχόμενα μοντέλα iPhone 16 Pro θα μπορούν να καταγράφουν βίντεο 4K με ταχύτητα έως και 120 FPS, σύμφωνα με “αξιόπιστες πηγές”.

Smartphones Apple iPhone 16 iPhone 16 Pro Max

iPhone 16: Πόσο θα κοστίζει το νέο iPhone;

Η σειρά iPhone 16 της Apple φημολογείται ότι θα έχει αξιοσημείωτες αναβαθμίσεις που ίσως ανεβάσουν την τιμή των μοντέλων.

Smartphones Apple iPhone iPhone 16

iPhone 16 και iPhone 16 Pro: Αποκαλύφθηκαν τα νέα χρώματα πριν την επίσημη παρουσίαση

Η Apple διαφοροποιεί τη χρωματική της παλέτα για τη σειρά iPhone 16 φέτος, σύμφωνα με τον αξιόπιστο δημοσιογράφο του Bloomberg, Mark Gurman.