Το iPhone είχε το μεγαλύτερο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς όλων των εποχών το 4ο τρίμηνο του 2022

iphone, Το iPhone είχε το μεγαλύτερο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς όλων των εποχών το 4ο τρίμηνο του 2022

Tην έκθεσή της για την αγορά smartphone κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022, αλλά και για ολόκληρο το περασμένο έτος, δημοσίευσε η Canalys.

Τα νέα δεν είναι καλά για τους προμηθευτές smartphone αφού η αγορά συρρικνώθηκε κατά 17% το 4ο τρίμηνο, σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο του 2021. Οι αποστολές ολόκληρου του έτους μειώθηκαν κατά 11%, σε λιγότερα από 1,2 δισεκατομμύρια.

To μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας το 4ο τρίμηνο πήρε η Apple, όπως συνηθίζει αφού τότε κυκλοφορεί τα νέα της iPhone. Αυτή τη φορά, ωστόσο, κατέγραψε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς ever με 25%, Η Samsung ήταν δεύτερη με 20%, τρίτη η Xiaomi με 11%, η Oppo τέταρτη με 10% και η vivo στην πέμπτη με 8% της αγοράς, ενώ η κατηγορία “Άλλα” αποτελούσε το 26% των πωλήσεων.

iphone, Το iPhone είχε το μεγαλύτερο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς όλων των εποχών το 4ο τρίμηνο του 2022

Σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2021, το μερίδιο της Apple αυξήθηκε κατά 2%, της Samsung και της Oppo κατά 1%, της vivo παρέμεινε το ίδιο και της Xiaomi μειώθηκε κατά 2%.

Προχωρώντας στο μοίρασμα της πίτας της αγοράς smartphone για όλη τη χρονιά, η Samsung προηγήθηκε με 22% της αγοράς, ακολουθούμενη από την Apple με 19% και τη Xiaomi με 13%. Η Oppo και η vivo είχαν και οι δύο μερίδιο αγοράς 9%. Σε σύγκριση με το 2021, η Samsung και η Apple κέρδισαν 2 ποσοστιαίες μονάδες , η Oppo έχασε 2%, ενώ η Xiaomi και η vivo έχασαν 1%.

iphone, Το iPhone είχε το μεγαλύτερο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς όλων των εποχών το 4ο τρίμηνο του 2022

Για το 2023, η πρόβλεψη της Canalys κάνει λόγο για «σταθερή έως οριακή ανάπτυξη» για ολόκληρη την αγορά. Οι πωλητές λέγεται ότι προσεγγίζουν το έτος προσεκτικά, δίνοντας προτεραιότητα στην κερδοφορία και προστατεύοντας το μερίδιο αγοράς, μειώνοντας το κόστος «για να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα της αγοράς», σύμφωνα με τον αναλυτή Le Xuan Chiew.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.