Το iPhone είχε το μεγαλύτερο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς όλων των εποχών το 4ο τρίμηνο του 2022

iphone, Το iPhone είχε το μεγαλύτερο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς όλων των εποχών το 4ο τρίμηνο του 2022

Tην έκθεσή της για την αγορά smartphone κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022, αλλά και για ολόκληρο το περασμένο έτος, δημοσίευσε η Canalys.

Τα νέα δεν είναι καλά για τους προμηθευτές smartphone αφού η αγορά συρρικνώθηκε κατά 17% το 4ο τρίμηνο, σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο του 2021. Οι αποστολές ολόκληρου του έτους μειώθηκαν κατά 11%, σε λιγότερα από 1,2 δισεκατομμύρια.

To μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας το 4ο τρίμηνο πήρε η Apple, όπως συνηθίζει αφού τότε κυκλοφορεί τα νέα της iPhone. Αυτή τη φορά, ωστόσο, κατέγραψε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς ever με 25%, Η Samsung ήταν δεύτερη με 20%, τρίτη η Xiaomi με 11%, η Oppo τέταρτη με 10% και η vivo στην πέμπτη με 8% της αγοράς, ενώ η κατηγορία “Άλλα” αποτελούσε το 26% των πωλήσεων.

iphone, Το iPhone είχε το μεγαλύτερο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς όλων των εποχών το 4ο τρίμηνο του 2022

Σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2021, το μερίδιο της Apple αυξήθηκε κατά 2%, της Samsung και της Oppo κατά 1%, της vivo παρέμεινε το ίδιο και της Xiaomi μειώθηκε κατά 2%.

Προχωρώντας στο μοίρασμα της πίτας της αγοράς smartphone για όλη τη χρονιά, η Samsung προηγήθηκε με 22% της αγοράς, ακολουθούμενη από την Apple με 19% και τη Xiaomi με 13%. Η Oppo και η vivo είχαν και οι δύο μερίδιο αγοράς 9%. Σε σύγκριση με το 2021, η Samsung και η Apple κέρδισαν 2 ποσοστιαίες μονάδες , η Oppo έχασε 2%, ενώ η Xiaomi και η vivo έχασαν 1%.

iphone, Το iPhone είχε το μεγαλύτερο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς όλων των εποχών το 4ο τρίμηνο του 2022

Για το 2023, η πρόβλεψη της Canalys κάνει λόγο για «σταθερή έως οριακή ανάπτυξη» για ολόκληρη την αγορά. Οι πωλητές λέγεται ότι προσεγγίζουν το έτος προσεκτικά, δίνοντας προτεραιότητα στην κερδοφορία και προστατεύοντας το μερίδιο αγοράς, μειώνοντας το κόστος «για να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα της αγοράς», σύμφωνα με τον αναλυτή Le Xuan Chiew.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS iPhone

iOS 18: Όλα τα νέα για την εφαρμογή Αριθμομηχανή

Η Apple, με το iOS 18, θα αναβαθμίσει αξιοσημείωτα την εφαρμογή Αριθμομηχανή και ετοιμάζει σημαντική ενοποίηση με την εφαρμογή Σημειώσεις.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S25 Ultra: Mπορεί να μας απογοητεύσει η χωρητικότητα της μπαταρίας

Η χωρητικότητα της μπαταρίας για το επερχόμενο Galaxy S25 Ultra της Samsung δεν είναι πλέον κρυφή και τα νέα δεν είναι καλά.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Slim: Το νέο σούπερ λεπτό iPhone θα έρθει με μία μόνο κύρια κάμερα

Η Apple φημολογείται ότι θα σταματήσει να κυκλοφορεί το iPhone Plus από το επόμενο έτος και θα το αντικαταστήσει με το iPhone 17 Slim.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip6: Teardown βίντεο αποκαλύπτει τις μεγαλύτερες μπαταρίες και το νέο θάλαμο ατμού

Το Samsung Galaxy Z Flip6 φέρνει αρκετές ουσιαστικές βελτιώσεις και μερικές από αυτές αποκαλύπτονται στο teardown βίντεο του PBKreviews.