Η Apple θα αποζημιώσει με έως 150 δολ. κατόχους iPhone στον Καναδά για επιβράδυνση της απόδοσης

Apple iPhone, Η Apple θα αποζημιώσει με έως 150 δολ. κατόχους iPhone στον Καναδά για επιβράδυνση της απόδοσης

Η Apple πρόκειται να πληρώσει έως και 14,4 εκατομμύρια δολάρια Καναδά σε επιλέξιμα μέλη μιας ομαδικής αγωγής που ανέφερε ότι η εταιρεία σκόπιμα επιβράδυνε την απόδοση ορισμένων παλαιότερων iPhone.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε ενάγων μπορεί να περιμένει να λάβει ένα ποσό μεταξύ $17,50 και $150, ανάλογα με το πόσοι θα τα διεκδικήσουν.

Στα τέλη του 2017, αποκαλύφθηκε ότι η Apple επιβράδυνε ορισμένα παλαιότερα μοντέλα iPhone και αυτό δημιούργησε την εντύπωση ότι η εταιρεία το έκανε για να αναγκάσει τους ανθρώπους να αναβαθμίσουν σε ένα νέο μοντέλο. Η Apple απάντησε στις κατηγορίες εξηγώντας ότι, αφού οι παλιές μπαταρίες γίνονται λιγότερο ικανές να παρέχουν φορτία αιχμής, εφάρμοσε μια λειτουργία διαχείρισης ενέργειας για την αποφυγή απροσδόκητων τερματισμών λειτουργίας.

Οι πελάτες δυσαρεστήθηκαν από αυτή την κίνηση της Apple και τη θεώρησαν έλλειψη διαφάνειας, με αποτέλεσμα να υποβάλλουν πολλές αγωγές. Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν ήταν απόλυτα ειλικρινής και επίσης μείωσε προσωρινά την τιμή αντικατάστασης της μπαταρίας από $79 σε $29.

Αν και η Apple αρνήθηκε ότι η κίνησή της είχε οτιδήποτε μεμπτό, αποφάσισε να προχωρήσει σε συμβιβασμό για να γλιτώσει τα δικαστικά έξοδα.

Όλοι οι κάτοικοι Καναδά, εξαιρουμένων εκείνων από το Κεμπέκ, που έλαβαν iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus ή iPhone SE με εγκατεστημένο ή κατεβασμένο iOS 10.2.1 ή μεταγενέστερο ή iPhone 7 ή iPhone 7 Plus με iOS 11.2 ή μεταγενέστερη εγκατάσταση ή λήψη πριν από τις 21 Δεκεμβρίου 2017, φαινομενικά πληρούν τις προϋποθέσεις για τη διευθέτηση.

Η εταιρεία συμφώνησε προηγουμένως να πληρώσει έως και 500 εκατομμύρια δολάρια σε επηρεαζόμενους καταναλωτές στις ΗΠΑ για να διευθετήσει μια παρόμοια αγωγή. Η εταιρεία άρχισε να στέλνει πληρωμές για αυτήν την αγωγή νωρίτερα φέτος, με ορισμένους επηρεαζόμενους να παίρνουν 92,17 $.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Pencil iPad Pro

Όλα τα επίσημα βίντεο από την εκδήλωση της Apple την παρουσίαση των νέων iPad

Τσιπ Μ4, iPad Pro και iPad Air, Apple Pencil Pro και Magic Keyboard είναι μερικά από τα προϊόντα που παρουσίασε η Apple στο “Let Loose” event.

Gear Apple iPad Pro

Apple M4 chip: Με το ταχύτερο Νeural Engine που έχει κατασκευάσει η εταιρεία

Η Apple παρουσίασε επίσημα το τσιπ M4, το νεότερο σύστημά της σε τσιπ για τη σειρά iPad Pro 2024 που έρχεται με τον ταχύτερο Neural Engine.

Gear Apple featured iPad Air

iPad Air (2024): Διαθέσιμο σε μεγέθη 11 και 13″ με τσιπ M2

Το νέο iPad Air (2024) της Apple έρχεται τώρα σε δύο μεγέθη που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν οθόνες IPS LCD Liquid Retina 60Hz.

Gear Apple featured iPad Pro

Apple 2024 iPad Pro: Με οθόνες OLED διπλής στρώσης, chipset M4 και πιο λεπτά από ποτέ

Τα iPad Pro 2024 μπορεί να είναι οι μεγαλύτερες αναβαθμίσεις από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε η σειρά tablet της Apple.