Η Apple θα αποζημιώσει με έως 150 δολ. κατόχους iPhone στον Καναδά για επιβράδυνση της απόδοσης

Apple iPhone, Η Apple θα αποζημιώσει με έως 150 δολ. κατόχους iPhone στον Καναδά για επιβράδυνση της απόδοσης

Η Apple πρόκειται να πληρώσει έως και 14,4 εκατομμύρια δολάρια Καναδά σε επιλέξιμα μέλη μιας ομαδικής αγωγής που ανέφερε ότι η εταιρεία σκόπιμα επιβράδυνε την απόδοση ορισμένων παλαιότερων iPhone.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε ενάγων μπορεί να περιμένει να λάβει ένα ποσό μεταξύ $17,50 και $150, ανάλογα με το πόσοι θα τα διεκδικήσουν.

Στα τέλη του 2017, αποκαλύφθηκε ότι η Apple επιβράδυνε ορισμένα παλαιότερα μοντέλα iPhone και αυτό δημιούργησε την εντύπωση ότι η εταιρεία το έκανε για να αναγκάσει τους ανθρώπους να αναβαθμίσουν σε ένα νέο μοντέλο. Η Apple απάντησε στις κατηγορίες εξηγώντας ότι, αφού οι παλιές μπαταρίες γίνονται λιγότερο ικανές να παρέχουν φορτία αιχμής, εφάρμοσε μια λειτουργία διαχείρισης ενέργειας για την αποφυγή απροσδόκητων τερματισμών λειτουργίας.

Οι πελάτες δυσαρεστήθηκαν από αυτή την κίνηση της Apple και τη θεώρησαν έλλειψη διαφάνειας, με αποτέλεσμα να υποβάλλουν πολλές αγωγές. Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν ήταν απόλυτα ειλικρινής και επίσης μείωσε προσωρινά την τιμή αντικατάστασης της μπαταρίας από $79 σε $29.

Αν και η Apple αρνήθηκε ότι η κίνησή της είχε οτιδήποτε μεμπτό, αποφάσισε να προχωρήσει σε συμβιβασμό για να γλιτώσει τα δικαστικά έξοδα.

Όλοι οι κάτοικοι Καναδά, εξαιρουμένων εκείνων από το Κεμπέκ, που έλαβαν iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus ή iPhone SE με εγκατεστημένο ή κατεβασμένο iOS 10.2.1 ή μεταγενέστερο ή iPhone 7 ή iPhone 7 Plus με iOS 11.2 ή μεταγενέστερη εγκατάσταση ή λήψη πριν από τις 21 Δεκεμβρίου 2017, φαινομενικά πληρούν τις προϋποθέσεις για τη διευθέτηση.

Η εταιρεία συμφώνησε προηγουμένως να πληρώσει έως και 500 εκατομμύρια δολάρια σε επηρεαζόμενους καταναλωτές στις ΗΠΑ για να διευθετήσει μια παρόμοια αγωγή. Η εταιρεία άρχισε να στέλνει πληρωμές για αυτήν την αγωγή νωρίτερα φέτος, με ορισμένους επηρεαζόμενους να παίρνουν 92,17 $.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.