iPhone 16: Όλα όσα μπορεί να κάνει το Camera Control button

Apple iPhone 16, iPhone 16: Όλα όσα μπορεί να κάνει το Camera Control button

Τα μοντέλα iPhone 16 που παρουσίασε η Apple διαθέτουν όλα ένα νέο κουμπί ελέγχου κάμερας που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του iPhone κάτω από το κουμπί λειτουργίας.

Το κουμπί Camera Control μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές διαφορετικές λειτουργίες κατά τη λήψη εικόνων και βίντεο.

Η Apple λέει ότι το κουμπί Camera Control προορίζεται να λειτουργεί είτε σε οριζόντια είτε σε κατακόρυφη λειτουργία και κατασκευάστηκε με αισθητήρα δύναμης και αισθητήρα αφής για να υποστηρίζει διαφορετικές χειρονομίες.

-Ένα κλικ – Ανοίξτε την εφαρμογή Κάμερα (ή μια εφαρμογή τρίτου μέρους).
-Ένα μόνο κλικ, Κάμερα ανοιχτή – Λήψη φωτογραφίας.
-Κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο – Ανοίξτε την εφαρμογή Κάμερα, ξεκινήστε μια εγγραφή βίντεο.
-Ελαφρύ πάτημα – Ανοίξτε χειριστήρια όπως ζουμ. Αυτό το κουμπί θα κλειδώσει επίσης την εστίαση και την έκθεση (θα έρθει αυτό το φθινόπωρο) για βρείτε ξανά το κάδρο λήψεων χωρίς απώλεια εστίασης.
-Ελαφρύ διπλό πάτημα – Ανεβάστε το μενού προεπισκόπησης της κάμερας για να επιλέξετε διαφορετικά στοιχεία ελέγχου, όπως έκθεση ή βάθος πεδίου.
-Σύρετε – Εναλλάξτε τις διαθέσιμες επιλογές προσαρμογής και αλλάξτε επίσης παραμέτρους όπως ζουμ, έκθεση ή βάθος πεδίου όταν επιλέγεται ένα στοιχείο ελέγχου.

Το κουμπί διαθέτει υποστήριξη λογισμικού σε βάθος, ώστε να μπορείτε επίσης να κάνετε εναλλαγή μεταξύ λειτουργιών ελέγχου χωρίς να χρειάζεται να μεταβείτε στην εφαρμογή Κάμερα με μη αυτόματο τρόπο.

-Προσαρμόστε το ζουμ
-Προσαρμόστε την έκθεση
-Ρυθμίστε το βάθος πεδίου
-Σύρετε μέσα από διαφορετικές στυλιστικές επιλογές

Οι προγραμματιστές τρίτων θα μπορούν να επωφελούνται από το Camera Control για τις εφαρμογές τους για την προσαρμογή των ρυθμίσεων και θα λειτουργεί σε εφαρμογές κοινωνικών μέσων όπως το Snapchat.

Αργότερα φέτος, το Camera Control θα μπορεί να λειτουργήσει με μια νέα δυνατότητα οπτικής νοημοσύνης. Οι χρήστες θα μπορούν να ανοίξουν την εφαρμογή Κάμερα και να την κατευθύνουν σε ένα αντικείμενο για να λάβουν πληροφορίες για αυτό το αντικείμενο με μια κίνηση κλικ και κρατώντας το πατημένο. Αν το δείξετε σε ένα εστιατόριο, για παράδειγμα, θα εμφανιστούν ώρες και βαθμολογίες, ενώ στρέφοντάς το σε ένα φυτό θα αναγνωρίσει το φυτό. Η χρήση οπτικού ελέγχου με κάτι που έχει ημερομηνία, όπως ένα φυλλάδιο, θα προσθέσει την ημερομηνία στην εφαρμογή Ημερολόγιο.

Το Camera Control θα λειτουργεί ως πύλη σε εργαλεία τρίτων, όπως όταν οι χρήστες θέλουν να αναζητήσουν στο Google ένα αντικείμενο για να αγοράσουν ή να χρησιμοποιήσουν το ChatGPT για να λύσουν ένα πρόβλημα.

Υπάρχουν ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους χρήστες να αλλάξουν την ταχύτητα διπλού πατήματος και την ευαισθησία του κουμπιού για ένα ελαφρύ πάτημα.

Το Camera Control έχει sapphire glass με λεία υφή, που περιβάλλεται από ανοξείδωτο ατσάλι. Είναι τοποθετημένο λίγο στο πλαίσιο του iPhone και ο αισθητήρας δύναμης έχει απτική ανάδραση για να έχει αίσθηση σαν κλείστρο κάμερας DSLR.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPhone iPhone 14 Pro

Τα τσιπ A16 της Apple κατασκευάζονται πλέον στο εργοστάσιο TSMC της Αριζόνα

Τα τσιπ Α16 κατασκευάζονται τώρα στις ΗΠΑ στο εργοστάσιο της TSMC στην Αριζόνα, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο δημοσιογράφο Tim Culpan.

Smartphones Apple Galaxy iPhone 16 Pro Max

Φήμες ότι το Samsung Galaxy S25 Ultra θα έχει λεπτότερα πλαίσια από το iPhone 16 Pro Max

Η Apple μόλις κυκλοφόρησε το νέο iPhone 16 Pro Max με οθόνη 6,9 ιντσών και λεπτότερα πλαίσια, ωστόσο η Samsung ετοιμάζει την απάντησή της.

Smartphones featured iOS iPhone

iPhone 16: Είναι η ασύρματη ανάκτηση υλικολογισμικού προάγγελος ενός iPhone χωρίς θύρες;

Με το iOS 18, το iPhone 16 απέκτησε τη δυνατότητα ασύρματης ανάκτησης λογισμικού και αυτό ανοίγει το δρόμο για ένα μελλοντικό iPhone χωρίς καθόλου θύρες.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T και 14T Pro θα προσφέρουν τη λειτουργία Circle to Search

Το Circle to Search κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο στη σειρά Galaxy S24 της Samsung και στη συνέχεια κυκλοφόρησε από την Google για τα δικά της Pixel.