iPhone 16 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει τις αλλαγές σε μπαταρία και μητρική

iphone 16 pro, iPhone 16 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει τις αλλαγές σε μπαταρία και μητρική

Το κανάλι του YouTube REWA Technology μοιράστηκε ένα teardown βίντεο του iPhone 16 Pro, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ρίξουμε μια πρώτη ματιά στο εσωτερικό της συσκευής μετά την κυκλοφορία της.

Το βίντεο αποκαλύπτει ότι το iPhone 16 Pro είναι εξοπλισμένο με μεταλλική μπαταρία, επιβεβαιώνοντας μια φήμη που ακούγεται από πέρυσι. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 3.582 mAh ενω, για σύγκριση, το iPhone 15 Pro έχει 3.274 mAh.

Σύμφωνα με την Apple, ορισμένες μπαταρίες iPhone 16 χρησιμοποιούν μια κόλλα που μπορεί εύκολα να χαλαρώσει με ηλεκτρικό ρεύμα χαμηλής τάσης, όπως από μια μπαταρία 9V.

iphone 16 pro, iPhone 16 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει τις αλλαγές σε μπαταρία και μητρική

Το TechCrunch επισήμανε ότι αυτή η αλλαγή ισχύει για τα τυπικά iPhone 16 και iPhone 16 Plus, αλλά όχι για τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max.

Σε αυτό το teardown βίντεο δεν δοκίμασαν τη διαδικασία αφαίρεσης χαμηλής τάσης στο iPhone 16 Pro, αλλά αποκαλύφθηκε ότι η μπαταρία της συσκευής εξακολουθεί να έχει αυτοκόλλητες γλωττίδες, κάτι που υποδηλώνει ότι η νέα διαδικασία μπορεί πράγματι να περιορίζεται στα iPhone 16 και iPhone 16 Plus.

Ένα διαφορετικό teardown βίντεο φαίνεται να δείχνει ότι το iPhone 16 Pro Max εξακολουθεί να έχει μια μπαταρία κλεισμένη σε μαύρο φύλλο αντί για μέταλλο.

Η Apple ανακοίνωσε ότι και τα τέσσερα μοντέλα iPhone 16 διαθέτουν εσωτερικές αλλαγές σχεδιασμού για βελτιωμένη απαγωγή θερμότητας. Στο teardown βίντεο, το πλαίσιο του iPhone 16 Pro φαίνεται να έχει μεγαλύτερο θερμικό φύλλο σε σύγκριση με το iPhone 15 Pro. Οι μπαταρίες που καλύπτονται από μέταλλο θα μπορούσαν επίσης να συμβάλουν στη βελτίωση της απαγωγής θερμότητας.

Το βίντεο αποκαλύπτει, τέλος, ότι το iPhone 16 Pro έχει μια ελαφρώς πιο compact μητρική σε σύγκριση με αυτή του iPhone 15 Pro.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Στη νέα διαφήμιση της Google το Pixel καλωσορίζει το iPhone στον κόσμο του RCS

Η Google κυκλοφόρησε το νέο επεισόδιο της σειράς που εξιστορεί τη φιλία ενός Pixel και ενός iPhone, καλωσορίζοντας το τελευταίο στο RCS.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi Mix Flip: Επίσημο – Παγκόσμια κυκλοφορία μέσα στον Σεπτέμβριο

Το Xiaomi Mix Flip ανακοινώθηκε τον Ιούλιο και ένας περιφερειακός διευθυντής ανέφερε ότι έχει προγραμματιστεί για παγκόσμια κυκλοφορία.

Gear Apple Apple iPad iPad

iPad 2025: Φήμες ότι θα διαθέτουν τσιπ Wi-Fi σχεδιασμένο από την Apple

Το φημολογούμενο εσωτερικό τσιπ Wi-Fi της Apple μπορεί να κάνει ντεμπούτο σε συσκευές το 2025, και συγκεκριμένα σε νέα μοντέλα iPad.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 15: Καμία έκπληξη στις δυνατότητες φόρτισης – Μέγιστη ενσύρματη φόρτιση 90 W όπως το Xiaomi 14

Η Xiaomi ετοιμάζεται να λανσάρει τη νέα ναυαρχίδα της σειράς Xiaomi 15 και οι σχετικές διαρροές κάνουν την εμφάνισή τους.