Το παιχνίδι – φαινόμενο Palworld έρχεται στα κινητά

Palworld, Το παιχνίδι – φαινόμενο Palworld έρχεται στα κινητά

Το Palworld έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια action-adventure, survival και monster-taming που δημιουργήθηκε ποτέ.

Παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι κυκλοφόρησε σε Early Access, οπότε δεν έχει καν τελειώσει, ξεχωρίζει από παρόμοια παιχνίδια που αναπτύχθηκαν κυρίως από τη Nintendo.

Αν και ο βασικός βρόχος παιχνιδιού μοιάζει πολύ με τα παιχνίδια Pokemon της Nintendo, η ιαπωνική εταιρεία δεν μήνυσε αμέσως τον προγραμματιστή του Palworld, Pocketpair. Ωστόσο, η Nintendo ανακοίνωσε σχέδια να μηνύσει την Pocketpair για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και έχει ήδη καταθέσει για τις πατέντες με τις οποίες μηνύει την Palworld στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία.

Στη μέση της σύγκρουσης, η Pocketpair ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με την Krafton για να φέρει το Palworld σε τηλέφωνα και tablet. Σύμφωνα με τη συμφωνία αδειοδότησης, η Krafton σχεδιάζει να προσαρμόσει και να εφαρμόσει πιστά τα βασικά στοιχεία του αρχικού παιχνιδιού ώστε να είναι κατάλληλα για gaming σε φορητές συσκευές.

Επιπλέον, η Krafton ανακοίνωσε ότι την ανάπτυξη του Palworld θα αναλάβει το ίδιο στούντιο που είναι υπεύθυνο για το PUBG. Δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά προφανώς δεν θα είναι μέσα στο 2024.

Συνοπτικά, το Palworld είναι ένα παιχνίδι επιβίωσης ανοιχτού κόσμου όπου εκτρέφεις τέρατα, το οποίο κυκλοφόρησε στην Early Access στο Steam και στο Store της Microsoft στις 19 Ιανουαρίου. Πιο πρόσφατα, το Palworld έφτασε στο PlayStation 5.

Το παιχνίδι διαθέτει πάνω από 100 τύπους τεράτων που ονομάζονται Pals. Μπορούν να πιαστούν και να χρησιμοποιηθούν για μάχη, κατασκευή, γεωργία ή εργοστασιακή εργασία. Σύμφωνα με τον προγραμματιστή, το Palworld πούλησε 15 εκατομμύρια αντίτυπα στο Steam μόλις ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του και έφτασε τα 10 εκατομμύρια χρήστες στο Xbox.

Επί του παρόντος, το Palworld είναι το 3ο υψηλότερο παιχνίδι όσον αφορά τον αριθμό των ταυτόχρονων παικτών στο Steam με περίπου 2,1 εκατομμύρια παίκτες. Το Palworld έγινε επίσης η μεγαλύτερη κυκλοφορία του Xbox Game Pass από τρίτους, με περισσότερους από 7 εκατομμύρια συνδρομητές να έχουν παίξει το παιχνίδι σε Xbox και PC.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos featured Galaxy

Samsung Galaxy A56: Περνά από το Geekbench και αποκαλύπτει την ταχύτερη CPU του Exynos 1580 και τη νέα GPU RDNA

Πριν λίγο καιρό είδαμε τα πρώτα αποτελέσματα απόδοσης για το Exynos 1580, το επόμενο chipset μεσαίας κατηγορίας της Samsung.

Gear AirPods Apple Apple AirPods

AirPods 4 και USB-C AirPods Max σε teardown βίντεο από το iFixit

To iFixit μοιράστηκε σήμερα ένα teardown βίντεο των AirPods 4, των πιο πρόσφατων ασύρματων ακουστικών της Apple.

Internet COSMOTE

Συνεχής Άνοδος στην Ψηφιακή Ωριμότητα των ΜμΕ στην Ελλάδα – Έρευνα COSMOTE & ELTRUN 2024

Συνεχής αύξηση καταγράφεται στην ψηφιακή ωριμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) στην Ελλάδα το 2024, σύμφωνα με την έρευνα «Η Ψηφιακή Ετοιμότητα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα».

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9a: Περισσότερες λεπτομέρειες για το επερχόμενο smartphone

Το επερχόμενο Pixel 9a της Google διέρρευσε σε render χθες και σήμερα έχουμε μια νέα διαρροή που μας δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.