Η τιμή του iPhone 8 υπολογίζεται στα 1000 δολάρια

Iphone 8, Η τιμή του iPhone 8 υπολογίζεται στα 1000 δολάρια

Περίπου 1.000 δολάρια θα κοστίζει το iPhone 8, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Goldman Sachs. Όπως δήλωσε η Simona Jankowski, αναλύτρια της Goldman Sachs, το iPhone των 128 GB θα κοστίζει 999 δολάρια και το μοντέλο των 256 GB θα κοστίζει 1.099.

Αν οι προβλέψεις της Goldman Sachs επαληθευτούν το iPhone 8 θα σπάσει το φράγμα των 1.000 δολαρίων και θα είναι το πιο ακριβό mainstream τηλέφωνο.

Αναφορικά με την ημερομηνία λανσαρίσματος, η Jankowski πιστεύει ότι η Apple θα καταφέρει να έχει το περιβόητο iPhone στις αγορές πριν το τέλος του 2017, παρά τις αντικρουόμενες απόψεις που κυκλοφορούν.

Ωστόσο, η Jankowski πιστεύει ότι παρόλο που η Apple συνήθως απασχολείται και εξερευνά πολλά πράγματα ταυτόχρονα, έχει καταλήξει στο σχεδιασμό του iPhone 8, δεδομένου ότι μένουν μόνο 4 μήνες μέχρι το λανσάρισμά του.

Αναφορικά με την τιμή, θεωρεί ότι θα κυμανθεί σε αυτά τα επίπεδα καθώς λόγω του νέου σχεδιασμού θα αυξηθεί το κόστος ορισμένων υλικών του. Για παράδειγμα, αναφέρει ότι η OLED οθόνη των 5,8 ιντσών θα προσθέσει 35 δολάρια στο κόστος παραγωγής, ο 3D αισθητήρας περίπου 20, η νέα γρηγορότερη NAND/DRAM μνήμη 16 με 29 δολάρια, ενώ το κόστος θα αυξήσει κι ο επεξεργαστής Α11 και o βιομετρικός έλεγχος ταυτότητας.

Εκτός όμως από το αυξημένο κόστος παραγωγής, η Jankowski θεωρεί ότι η Apple θα αυξήσει την τιμή καθώς οι χρήστες φαίνεται να προτιμούν τα μεγαλύτερα και πιο ακριβά μοντέλα από τα μικρότερα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Οταν ο κινεζος της xiaomi κοστολογει σε επισημη ευρωπαικη εισαγωγητο το κινητακι του ( βλ. παλιοτερα ποστ στο τεκμπλογκ ) με το free OS της google στα 699 , η samsung στα 899 το δικο της τοτε τα 999 δεν φανταζουν εξωπραγματικα. Για ενα iphone 7 32 το κοστος ειναι περιπου 220 δολλαρια ανα τεμαχιο , οποτε εδω να ανεβει για το 128αρι στα συν 100; 320 λοιπον και τα υπολοιπα 650 κερδος για 1st launch. Απο τα οποια ποσα θα πανε για διαφημισεις κλπ κλπ εξοδα κ ποσα θα μεινουν εν τελει στην τσεπη. Οχι οτι στην τελικη θα μας χαρισει και το κινητο αλλα εκει πλεον εφτασε. Mini υπολογιστες τσεπης ειναι …. οπου size matters. Εχουμε ξεφυγει απο εποχες nokia communicator κ αυτο φαινεται πλεον κ στην τιμη. Προφανως πληρωνεις κ τη μαρκα αλλα πλεον κυκλοφορεις με ενα 3310 στη τσεπη ….

stratis301

λογικη η τακτικη της και 1500 να το εβαζε τα προβατα θα το επαιρναν και παλι.Εβαλε OLED τωρα η aple και ανεβηκε το κοστος τι μας λες μωρε και η samsung που εχει παλι OLED τι γινεται μεσα μπαινει.Η υπερτιμολογηση στο μεγαλειο της 1000 ευρω σε ενα ΚΙΝΗΤΟ δεν γινεται να δωσει και δεν ειναι λογικο την στιγμη που κατω απο τα 1000 υπαρχουν ουκ ολιγες εταιριες που προσφερουν αρκετα καλα κινητα πχ ONEPLUS. Aλλα ξερω δεν εχει το μηλαρακι δωστε 1000 να το παρετε τοτε.

Γιώργος Μι

Μην λέτε τις επιλογές κάποιων “πρόβατα”
Και εγώ​ είχα iPhone και είχα και Lg , Nexus, OnePlus 3 ( Tora) και μάλλον θα το πάρω το νέο αγιόφωνο (έτσι τι λέει ένας φίλος) μετά τις πρώτες παρτίδες…να δούμε και τι θα βγάλει…δεν μπορεί όλο και κάποια ελαττώματα θα έχουν τα πρώτα…πάντα έτσι πάει.
Την συσκευή δεν την αγοράζεις 1000€ και την πετάς στα σκουπίδια… έχει μια μεταπωλητική αξία!
Σε αντίθεση λοιπόν με όλες τις υπόλοιπες μάρκες, φίλε που κοροϊδεύεις, η Apple έχει καταφέρει να την κρατάει την αξία της για αρκετό καιρό!
Εγώ τώρα ένα χρόνο μετά αν πω να δώσω το OnePlus θα πρέπει να το δώσω 200€ ενώ είναι ολοκαίνουργιο στην κατάσταση που το έχω.
Ενώ αν ήταν Apple θα έχανα μάξιμουμ 30% σε διάστημα ενός έτους…
Οπότε όλα πρέπει να τα ζυγίζουμε…
Και μην ξεχνάμε την υποστήριξη της Apple που ξεπερνάει ακόμα και τα Windows στο κομμάτι αναβαθμίσεων/ενημερώσεων…
Δεν έγινε τυχαία πρώτη στον κόσμο αυτή η εταιρεία και σίγουρα δεν ασχολείται με την Ελλάδα που εκτός από μικρή χώρα είναι και φτωχή πλέον…

Almir

To Xiaomi Mi note2 που θα έρχεται επίσημα στην Ελλάδα είναι των 6g ram και 128g rom…(παλι δεν δικαιολογεί τα 699€, αλλα τα 1000 του iPhone ξεφεύγουν, νομίζω…)

ΦΝ

Η Apple πουλάει το μπραντ της πανάκριβα και το αγοράζουν πολλοί. Καλά κάνει αφού μπορεί.
Το iPhone πλέον είναι σαν αξεσουάρ ακριβό και μάλιστα για το όνομά του είναι οκ η τιμή. Είναι πχ σαν λέει μια κοπέλα έχω sanel τσάντα ή ένας άντρας έχω Rolex ρολόι. Ειδικά για τους άντρες που έχουν ελάχιστα αξεσουάρ είναι σούπερ μπραντ.
Σαν τηλέφωνο είναι πολύ καλό αλλά υπάρχουν και καλύτερα στα ίδια χρήματα από τις άλλες εταιρίες. Αλλά αυτό γισ το μέσο χρήστη δεν έχει καμία σημασία στην πράξη αφού ούτε το 10% των δυνατοτήτων δεν χρησιμοποιεί. Πάντως είδα S8 και πράγματι η Samsung έκανε πολλή καλή δουλειά.

One

@ΦΝ συμφωνώ απόλυτα. Ο περισσότερος κόσμος ειτε ειναι άντρες ειτε γυναικες, αγοράζουν Apple περισσότερο σαν αξεσουάρ μόδας και οχι ηλεκτρονική συσκευή, και γι’ αυτούς δεν εχουν σημασία τα specs. Οσο ακριβα και να το πουλάει παλι θα το αγοράσουν γιατι γι’ αυτούς συμπληρώνει την εμφάνιση τους οπως κάποιες μάρκες μόδας.
Εμενα μου αρέσει το λειτουργικό της Apple αλλα θα δικαιολογούσα την τιμη τους αν ειχαν περισσότερες multimedia δυνατότητες στο hardware.
Στο android εχεις τεράστιες επιλογές σε hardware, αλλα στο store δεν γίνεται καλος ποιοτικός έλεγχος όπως γίνεται στην Apple.

Agnostos13

Ο τζαμπας πεθανε…

Νικήτας

Ρε μας τα έχετε κάνει πλανήτες με το μηλαράκι. Κάθε μέρα 800 άρθρα για το πως ”μπορεί να είναι”, πόσο ”μπορεί να κοστίζει”, μπλα μπλα μπλα.

χρηστος

Οι τιμες εχουν ξεφυγει. Ναι μεν δεν συγκρινονται με συσκευες τυπου OnePlus (που αποτελει πραγματι εξαιρετικη επιλογη για τα λεφτα της ομως), ωστόσο οι τιμές αρχίζουν και παιρνουν αδικαιολογητη ανιουσα. Πρωτοπορος η Apple με πανακριβες συσκευες για κοροϊδια χαρακτηριστικα (αναφερω μονο οτι τα 16 GB μνημης χωρις επεκταση ξεκινουσαν απο σχεδον 800 ευρω) και ακολουθησε η Samsung, εχοντας ωστοσο μια πιο αξιοπρεπη επιλογη και βαζοντας και ακουστικα αξιας 100 ευρω. Οκ, αλλα οι τιμες ξεφευγουν επικινδυνα..

Saša

1000 δολαρια λεει μανγκζ, αυτο μεταφραζεται σε 1250+ € στο Ελλαντα.

Nikopoup

Εγω θα σταθω στο πρωτο σχολιο οχι για καποιον ιδιαιτερο λογο αλλα γιατι η ελλειψη κριτικης σκεψης ειναι συχνο φαινομενο στον Ελληνα. Οπως ειπα και σε προηγουμενο ποστ δεν κοστολογει ο κινεζος της xiaomi αλλα ο Ελληνας της infoquest. Ο κινεζος το πουλαει 100-200-300 ευρω και τελειωσε. Ο ελληνας προσθετει τελωνεια, φορους, κερδη κτλ. Ετσι βγαινει η τιμη. Γι αυτο και σε σαιτ στο εξωτερικο εχουν 30% λιγοτερο. Ετσι και η apple. Το στελνει σε μια τιμη x και με ολα τα αλλα βγαινει η τελικη τιμη y. Οποιος θελει και μπορει το αγοραζει. Ολα τα αλλα ειναι να ‘χαμε να λεγαμε.

Τσιο

Ελληναρες..σταματηστε τα “η κατσικα του γειτονα να ψοφησει”
Οποιος μπορει ας.παρει και s8 και iphone
Ξεκολλατε γαμω τα μυαλα σας

Don mitso mou

Όσο εμείς στο εξωτερικό παίρνουμε iPhone 7 plus 256gb στα 800€, και μάλιστα με ημερομίσθιο διπλάσιο πλέον από ελληνικό μηνιάτικο, μην αναρωτιέστε αν βρέχει, σας φτύνουν.

manosz

Αυτό με την αξία μεταπώλησης είναι ανέκδοτο..δλδ επειδή ο άλλος είναι βόδι και πάει κ παίρνει μεταχειρισμένο αιφον σε τιμή καινούργιου ανδροιντ ναυαρχίδας πάει να πει ότι αξίζει το κινητό;

Chris_BMW

Όσο βόδι ειναι κ αυτός που πάει κ πέρνει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με 25.000 € ενω με τα ίδια πέρνει κούτα κ μάλιστα αυτοκινηταρα …

Μερικοί πραγματικά πιστεύω οτι ζείτε εκτός πραγματικότητας …

tester

@ Γιώργος Μι Βρέ φίλε μου θα πουλήσεις 200 ευρώ ένα κινητό που πήρες 400, άρα χάνεις 200. Αν χάσεις όπως λες 30% της αξίας του iphone που πήρες 1000 ευρώ θα χάσεις 300. Ποιό σε συμφέρει τελικά;

o.k.man

@Γιώργος Μι εδώ και πολύ καιρό την πρώτη θέση στον κοσμο δεν την έχει η ξ-apple-ς αλλά η φίλη σου η Samsung και βάση των παγκοσμιων πωλήσεων! Το μόνο που κάνει τώρα η φ-apple-ς είναι να αντιγράφει όλους τους άλλους και όσον αφορά τις πατέντες και τώρα με το less-bezels που από τους πρώτους που το πραγματοποίησαν είναι η xiaomi και η Samsung !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.