7 αμερικανικές εταιρείες επικροτούν την ΕΕ για το πρόστιμο στην Google

google

Εχθές η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) έγραψε ιστορία με την απόφασή της να επιβάλει στην Google πρόστιμο “μαμούθ” ύψους 2.42 δισ. ευρώ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβάλει ποτέ η Κομισιόν για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, που στην συγκεκριμένη περίπτωση σχετίζεται με την υπηρεσία Google Shopping.

Μπορεί η ίδια η Google να μην συμφωνεί με την απόφαση και να ετοιμάζεται να ασκήσει έφεση, ωστόσο 7 αμερικανικοί τεχνολογικοί γίγαντες δηλώνουν πως υποστηρίζουν την απόφαση της ΕΕ.

Οι επτά εταιρείες που υπογράφουν την επιστολή προς την Επίτροπο Ανταγωνισμού της ΕΕ, Margrethe Vestager, είναι Getty Images, Oracle Corporation, Yelp, Disconnect, News Corporation, News Media Alliance και Trip.com. Oracle, Yelp και News Corp έχουν κάνει στο παρελθόν καταγγελίες για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας ή πνευματικών δικαιωμάτων εναντίον της Google.

Η κίνηση αυτή θεωρείται ως μια προσπάθεια να επιστήσουν την προσοχή στις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για τις πρακτικές της Google. Στην επιστολή τους κατηγορούν την Google ότι καταβάλλει συνειδητή προσπάθεια για να «υπονομεύσει τον ανταγωνισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες» και σε άλλες χώρες με αποτέλεσμα να πλήττει την καινοτομία και την αύξηση των θέσεων εργασίας, σε κάθε αγορά στην οποία χρησιμοποιεί τέτοιες τακτικές.

Η επιστολή καταλήγει με μια ξεκάθαρη προτροπή προς τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν την ποινή της Κομισιόν εναντίον της Google ως κατευθυντήρια γραμμή για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να λειτουργεί η Google και στις ΗΠΑ.

letter

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
@Dinos

Η Google είναι από τις εταιρείες που θέλουν να ξεχωρίσουν από τις υπόλοιπες εταιρείες γιατί το αξίζει. Εφόσον έχει μελετήσει σωστά αυτά που πρέπει να κάνει και μπορεί, από εμένα θα είχε το δικαίωμα να κάνει ότι πρέπει για το δικό της καλό σαν εταιρεία με μεγάλη δύναμη που είναι.

Lefteris

Το πρόστιμο πρέπει να μπει και για τις εφαρμογές της, που δεν μπορούμε να της βγάλουμε απο τα κινητά μας!

Meletis

@Lefteris Τότε όλες οι εταιρείες παραγωγής κινητής τηλεφωνίας θα έπρεπε να πάρει πρόστιμο επειδή ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΕΓΓΑΤΕΣΤΙΜΕΝΕΣ εφαρμογές δεν μπορούν να αποκατασταθούν ..όπως η κάμερα… Ημερολόγιο… Και ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Microsoft

Microsoft: Έφτασε να βγάζει 167 εκ. δολάρια την ημέρα το 2021

Στη Microsoft δεν δικαιούνται να παραπονιούνται για την οικονομική πορεία της εταιρείας μέσα στο 2021, αφού είδαν τα κέρδη να σημειώνουν αύξηση 47%.

Business SpaceX NASA

H SpaceX θα πάει την αποστολή της NASA στην Ευρώπη του Δία

Η SpaceX κέρδισε ένα σημαντικό συμβόλαιο με τη NASA για την επερχόμενη αποστολή της στον δορυφόρο του Δία.

Business featured MLS

MLS Πληροφορική: Πρόστιμα 815.000 ευρώ από την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε 12 πρόσωπα

Την επιβολή προστίμων, συνολικού ύψους 815.000 ευρώ, σε 12 φυσικά πρόσωπα για την υπόθεση της MLS αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Business featured

Libre Space Foundation: Ασφάλεια στο διάστημα με Ελληνική υπογραφή

Ο προϋπολογισμός του έργου αυτού ανέρχεται στα 750 χιλ. Ευρώ, και θα διαρκέσει 3 χρόνια περιλαμβάνοντας και εκτόξευση νέων αποστολών στο διάστημα.