Adidas Speedfactories: Μεταφέρει την παραγωγή στην Ασία γιατί εκεί βρίσκεται η τεχνογνωσία

, Adidas Speedfactories: Μεταφέρει την παραγωγή στην Ασία γιατί εκεί βρίσκεται η τεχνογνωσία

Η Adidas, μόλις ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή των δύο ρομποτικών “Speedfactories” που διαθέτει στην Αμερική αλλά και την Γερμανία καθώς θα μεταφέρει τις τεχνολογίες των Speedfactories που ανέπτυξε σε δύο προμηθευτές στην Ασία. Πιο συγκεκριμένα, τα εργοστάσια στο Ansbach αλλά και την Ατλάντα, τα οποία ξεκίνησαν την λειτουργία τους πριν 3 και 2 χρόνια αντίστοιχα θα σταματήσουν την παραγωγή παπουτσιών έως τον Απρίλιο του 2020.

Σκοπός της Adidas ήταν να χρησιμοποιήσει βαριά αυτοματοποιημένα εργοστάσια, με στόχο την παραγωγή παπουτσιών σε τοποθεσίες οι οποίες θα ήταν πιο κοντά στις βασικές αγορές της εταιρείας. Αυτή ήταν μία εναλλακτική λύση στα εργοστάσια τα οποία έχει η εταιρεία στην Ασία, όπου η εργασία καθώς και τα γενικά έξοδα είναι φθηνότερα.

Σε δήλωση της η εταιρεία παραδέχεται ότι, “είναι πιο λογικό να επικεντρωθεί η παραγωγή των Speedfactories στις τοποθεσίες όπου βρίσκεται η τεχνογνωσία και οι προμηθευτές”. Τα εργοστάσια λοιπόν που τώρα βρίσκονται στην Γερμανία αλλά και την Αμερική θα μεταφερθούν στο Βιετνάμ αλλά και την Κίνα.

Τα ρομποτικά εργοστάσια έχαν και αυτά τις δυσκολίες τους καθώς ήταν σε θέση να παράγουν μόνο έναν περιορισμένο αριθμό μοντέλων, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των running shoes και τα οποία διαθέτουν κορδόνια. Σε αυτήν την κατηγορία δεν ανήκουν τα δερμάτινα παπούτσια και φυσικά, δύο από τις δημοφιλέστερες σειρές παπουτσιών της εταιρείας οι οποίες είναι Stan Smith και Superstar.

Η Adidas, θα συνεχίσει να αναπτύσσει τα Speedfactories και στο μέλλον αυτά ίσως μπορέσουν να δημιουργήσουν και άλλα προϊόντα εκτός από παπούτσια.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear adidas featured Διαγωνισμοί τεχνολογίας

Διαγωνισμός Techblog: Κερδίστε τα νέα ασύρματα ακουστικά της Adidas! [Έχουμε νικητές]

Super Διαγωνισμός από το Techblog με δώρο τα νέα αασύρματα ακουστικά της Adidas RPT-01 και FWD-01. Μάθε πως μπορείς να τα κάνεις δικά σου.

Gear adidas

Adidas Headphones FWD-01 και RPT-01: Ασύρματα ακουστικά για άθληση και ποιοτική μουσική

Η Adidas, σε συνεργασία με τη Zound Industries, κυκλοφόρησαν δύο νέα ασύρματα ακουστικά, τα “active” Adidas FWD-01 και Adidas RPT-01 κλειστού τύπου.

Cars adidas Tesla

Η Tesla άλλαξε το logo του Model 3 γιατι έμοιαζε με της Adidas

Πρόσφατα, η Tesla αποφάσισε να αλλάξει το εμπορικό σήμα του Tesla Model 3, και να μετατρέψει τις χαρακτηριστικές τρεις μπάρες, σε αριθμό. Σήμερα μαθαίνουμε ότι, όταν η Tesla δημοσίευσε το Tesla Model 3 logo η Adidas κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της χρήσης του.

Gear adidas Star

Adidas: 3D-printed αθλητικό παπούτσι από σκουπίδια ωκεανών

H Adidas συνεργάστηκε με την Parley for the Oceans (μια κίνηση με στόχο την εξάλειψη των πλαστικών απορριμμάτων που καταλήγουν στη θάλασσα) και δημιούργησε ένα νέο 3D-printed αθλητικό παπούτσι από πλαστικά σκουπίδια. Το πάνω μέρος είναι από πλαστικά που βρέθηκαν στη θάλασσα και η σόλα από 3D-printed πολυεστέρα και δίχτυα ψαρέματος.