Αγωγές κατά του Facebook στις ΗΠΑ, ίσως αναγκαστεί να πουλήσει Instagram και WhatsApp

Facebook, Αγωγές κατά του Facebook στις ΗΠΑ, ίσως αναγκαστεί να πουλήσει Instagram και WhatsApp

To Facebook ενδέχεται να αναγκαστεί να πουλήσει το Instagram και το WhatsApp μετά από αγωγή από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ. Βέβαια, μπορεί η ΟΕΕ να έκανε την αρχή, όμως ακολούθησαν αγωγές κατά της εταιρείας από την ένωση 46 πολιτειών των ΗΠΑ, αλλά και από τις Washington DC και Guam.

Οι αντιμονοπωλιακές αγωγές κατά του Facebook αναφέρουν ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε τη μονοπωλιακή της δύναμη για να εξαλείψει τον ανταγωνισμό, εις βάρος των απλών χρηστών που δεν έχουν πλέον εναλλακτικές. Ο Γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι είναι σημαντικό να αποκλειστεί αυτή η επιθετική εξαγορά εταιρειών, ώστε να αποκατασταθεί η αγορά.

Για να σπάσει όμως αυτό το μονοπώλιο που αναφέρουν οι αγωγές, το Facebook θα πρέπει να πουλήσει τις υπηρεσίες Instagram και WhatsApp. Για όσους δε θυμούνται, το Instagram εξαγοράστηκε το 2012 έναντι 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, ενώ το WhatsApp εξαγοράστηκε το 2014 έναντι του εξωφρενικά υψηλού ποσού των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Από την άλλη, το Facebook ήδη έχει αναρτήσει επίσημη απάντηση στις κατηγορίες, λέγοντας πως αυτές οι ενέργειες τιμωρούν επιτυχημένες επιχειρήσεις. Επίσης, υπενθύμισε πως η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ είχε συμφωνήσει με τις εξαγορές όταν είχαν πραγματοποιηθεί. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την απάντηση εδώ.

Για ακόμη μία φορά, το Facebook επισημαίνει πως οι πελάτες του μπορούν ανά πάσα στιγμή να επιλέξουν να μεταβούν σε άλλο προϊόν ή υπηρεσία. Από την άλλη βέβαια, δεν υπάρχει πραγματική εναλλακτική πρόταση για το Instagram, ενώ και το WhatsApp είναι το πιο δημοφιλές app ανταλλαγής μηνυμάτων παγκοσμίως. Αναμένουμε νεότερα μέσα στους επόμενους μήνες.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Πάλι καλά υπάρχει το viber. Έχει υποτιμηθεί πολύ αυτή η εφαρμογή και είναι ότι καλύτερο και πιο ασφαλές από τα παρακλαδια του facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Software featured Instagram Meta

Instagram: Πλέον μπορείτε να επεξεργαστείτε τα DMs σας

To Instagram ανακοίνωσε ενημερώσεις για την πλατφόρμα που αφορούν τη δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων.

Software WhatsApp

WhatsApp: Νέες λειτουργίες για την προστασία των χρηστών – Θα εμποδίζονται τα screetshots των φωτογραφιών προφίλ

Το WhatsApp λαμβάνει σοβαρά υπόψη το απόρρητό σας με μια νέα λειτουργία που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δοκιμή beta.