Η αγορά υπολογιστών της Ινδίας διάνυσε το καλύτερό της τρίμηνο

H Ινδική αγορά υπολογιστών απόλαυσε το καλύτερο τρίμηνο της ιστορίας της, με συνολικά 4,5 εκατομμύρια επιτραπέζιους υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές και σταθμούς εργασίας που έχουν αποσταλεί. Πρόκειται για μια αύξηση 30% σε σύγκριση με το περσινό τρίτο τρίμηνο, και παρά τις συνεχιζόμενες ελλείψεις chip.

Για να καταλάβεις, το τρίτο τρίμηνο του 2021 πωλήθηκαν περισσότεροι υπολογιστές σε σχέση με ολόκληρο το 2019, το έτος πριν από την πανδημία.

, Η αγορά υπολογιστών της Ινδίας διάνυσε το καλύτερό της τρίμηνο

Οι φορητοί υπολογιστές ήταν το πιο δημοφιλές προϊόν με αποστολές άνω των 3,6 εκατομμυρίων μονάδων – αύξηση 28% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2020. Οι επιτραπέζιοι υπολογιστές σημείωσαν σημαντική αύξηση 30% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους, με περίπου 700 χιλιάδες. Παρά τους σχετικά χαμηλούς αριθμούς, στις 90 χιλιάδες μονάδες, οι σταθμοί εργασίας σημείωσαν ισχυρή αύξηση 146% από έτος σε έτος.

, Η αγορά υπολογιστών της Ινδίας διάνυσε το καλύτερό της τρίμηνο

Αναλύοντας τους αριθμούς μεταξύ των κατασκευαστών, η HP διατήρησε την πρώτη θέση της και αύξησε τον αριθμό των συσκευών που αποστέλλονται με 1,2 εκατομμύρια. Η Dell ξεπέρασε τη Lenovo για να πάρει τη δεύτερη θέση.

Συνολικά, η ινδική αγορά υπολογιστών απέστειλε 4,4 εκατομμύρια μονάδες – πάνω από 1 εκατομμύριο περισσότερες από πέρυσι.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk Tesla

Tesla Optimus: Μπορεί να βγει στην αγορά την επόμενη χρονιά

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla μπορεί να ξεκινήσει να πουλά το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της μέσα στην επόμενη χρονιά.

Business

eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2024: 24 – 26 Μαΐου 2024, Αθήνα

Η Verticom, διοργανώτρια της eCommerce & Digital Marketing Expo Southeastern Europe 2024, ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια της διοργάνωσης είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.