Airbnb στην Ελλάδα: Πόσα κέρδισαν οι Έλληνες εκμισθωτές το 2017;

airbnb ελλάδα πόσα κερδίζουν έλληνες εκμισθωτές, Airbnb στην Ελλάδα: Πόσα κέρδισαν οι Έλληνες εκμισθωτές το 2017;

Το Airbnb στην Ελλάδα είναι ένα θέμα που απασχόλησε μέχρι και την κυβέρνηση αφού πλέον οι ιδιοκτήτες των κατοικιών βραχυχρόνιας μίσθωσης θα πρέπει να δηλώνουν τα εισοδήματα αυτά για να αποδίδουν έσοδα στο Ελληνικό δημόσιο. Πόσα όμως είναι τα κέρδη των Ελλήνων εκμισθωτών από το Airbnb;

Το ότι η χώρα μας είναι δημοφιλής προορισμός για διακοπές το δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία του τουρισμού κάθε χρόνο, ενώ κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται και από το Airbnb, τη δημοφιλή πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης κατοικιών. Οι αριθμοί κάνουν λόγο για περίπου 1.370.000 επισκέπτες το 2017, οι οποίοι προήλθαν από 150 χώρες, φανερώνοντας την εμπιστοσύνη των επισκεπτών στη συγκεκριμένη πλατφόρμα για τη διαμονή τους στη χώρα μας.

Τα επι μέρους στοιχεία δείχνουν πως οι διανυκτερεύσεις για κάθε κατοικία έφτασαν κατά μέσο όρο τις 28 αποφέροντας ετήσια έσοδα της τάξεως των 3.200 δολαρίων (2.600 ευρώ). Φυσικά δεν είναι μόνο επισκέπτες από το εξωτερικό που επισκέπτονται την Ελλάδα αλλά και Έλληνες οι οποίοι χρησιμοποίησαν το Airbnb για διαμονή σε επίσκεψή τους στο εξωτερικό, οι οποίοι έφτασαν τις 318.000.

airbnb ελλάδα πόσα κερδίζουν έλληνες εκμισθωτές, Airbnb στην Ελλάδα: Πόσα κέρδισαν οι Έλληνες εκμισθωτές το 2017;

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της πλατφόρμας για τη χώρα μας, η πλατφόρμα έκανε αναφορά για την επισκεψιμότητα τριών βασικών προορισμών, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκης και τα Χανιά. Αναφορικά με την Αθήνα, 400.000 επισκέπτες έφτασαν στην πόλη οι οποίοι προέρχονται από 150 χώρες και διέμειναν κατά μέσο όρο 76 ημέρες αποφέροντας στους εκμισθωτές ετήσια έσοδα 3.800 δολαρίων (3.087 ευρώ) κατά μέσο όρο.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, τα σταττιστικά της Airbnb έδειξαν για το 2017 περί τους 80.000 επισκέπτες οι οποίοι προήλθαν απο 106 χώρες, με τις διανυκτερεύσεις τους να φτάνουν τις 71 κατά μέσο όρο, και το μέσο ετήσιο εισόδημα των εκμισθωτών να φτάνει τα 2.800 δολάρια (2.274 ευρώ). Τέλος, στα Χανιά οι επισκέπτες ήρθαν από 109 χώρες και έφτασαν τους 60.000, μένοντας 27 ημέρες και αποφέροντας στους ιδιοκτήτες των ακινήτων αυτών μέσο εισόδημα 3.800 δολαρίων (3.087 ευρώ) κατά μέσο όρο.

Επιπλέον, αναφέρεται πως η Αθήνα είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη για όσους καταχωρούν τις κατοικίες τους στο Airbnb. Ρίχνοντας μια ματιά στο Λονδίνο, το 2017 είχε 2.150.000 επισκέπτες μέσω του Airbnb, οι οποίοι έφεραν μέσο ετήσιο εισόδημα στους ιδιοκτήτες κοντά στα 4.000 δολάρια, ενώ στο Παρίσι, οι επισκέπτες έφτασαν τα 2.130.000 και το μέσο ετήσιο εισόδημα των εκμισθωτών να φτάνει τα 2.900 δολάρια.

Εαν ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα στατιστικά στοιχεία της Αθήνας, μπορούμε αρχικά να δούμε όλες τις κατοικίες που είναι καταχωρημένες στο Airbnb.

airbnb ελλάδα πόσα κερδίζουν έλληνες εκμισθωτές, Airbnb στην Ελλάδα: Πόσα κέρδισαν οι Έλληνες εκμισθωτές το 2017;

Οι καταχωρημένες κατοικίες μέχρι στιγμής φτάνουν τις 5.127, από τις οποίες 4.268 είναι σπίτια ή διαμερίσματα, 808 είναι τα δωμάτια ενός σπιτιού που μπορεί κάποιος να νοικιάσει μόνος του, ενώ 51 είναι ο αριθμός των δωματιών όπου μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει ενώ σε αυτά μπορεί να διαμένουν και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων. Η μέση τιμή που προκύπτει από όλες τις κατοικίες είναι στα 55 ευρώ την ημέρα, αποφέροντας 382 ευρώ σαν μέσο μηνιαίο εισόδημα στους ιδιοκτήτες, ενώ εκτιμάται πως η διαμονή μπορεί να φτάσει και τις 96 ημέρες το χρόνο, κατά μέσο όρο.

airbnb ελλάδα πόσα κερδίζουν έλληνες εκμισθωτές, Airbnb στην Ελλάδα: Πόσα κέρδισαν οι Έλληνες εκμισθωτές το 2017;

Εαν ρίξουμε μια ματιά στις καταχωρημένες κατοικίες που επισκέπτονται πιο συχνά οι τουρίστες στην Αθήνα μέσω Airbnb, μιας και ενδεχομένως είχαν μείνει ευχαριστημένοι από τη διαμονή και διαμένουν στην ίδια κατοικία, αυτές φτάνουν τις 2.482. Από αυτές, οι 2.155 είναι σπίτια ή διαμερίσματα, 317 είναι τα δωμάτια ενός σπιτιού που μπορεί κάποιος να νοικιάσει μόνος του και 10 είναι τα μοιρασμένα δωμάτια όπου μπορεί κάποιος να μείνει. Η μέση τιμή διαμονής στις δημοφιλείς κατοικίες μπορεί να φτάσει τα 48 ευρώ την ημέρα, φέρνοντας μέσο εισόδημα στους ιδιοκτήτες κοντά στα 690 ευρώ, ενώ η διαμονή μπορεί να φτάσει και τις 177 ημέρες το χρόνο, κατά μέσο όρο.

airbnb ελλάδα πόσα κερδίζουν έλληνες εκμισθωτές, Airbnb στην Ελλάδα: Πόσα κέρδισαν οι Έλληνες εκμισθωτές το 2017;

airbnb ελλάδα πόσα κερδίζουν έλληνες εκμισθωτές, Airbnb στην Ελλάδα: Πόσα κέρδισαν οι Έλληνες εκμισθωτές το 2017;

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Toshiba

Η Toshiba αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισ. δολαρίων

Η Toshiba Corp. αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από έναν όμιλο με επικεφαλής την εγχώρια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Japan Industrial Partners.

Business Social Media TikTok USA

TikTok: Ο Shou Zi Chew “απολογείται” στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

Ενώπιον του αμερικάνικου Κογκρέσου αναμένεται να βρεθεί ο CEO του TikTok, Shou Zi Chew μετά τις κατηγορίες για παραβίαση των δεδομένων των χρηστών και τον αποκλεισμό της εφαρμογής σε αρκετές χώρες του πλανήτη.

Business Apple Apple Car Apple CarPlay

Apple: Πάνω από 200 οδηγοί δοκιμάζουν την τεχνολογία της για αυτόνομη οδήγηση

To project για την κατασκευή του Apple Car έχει καταφέρει να κρατηθεί πολύ μυστικό όλο αυτό το διάστημα που είναι σε εξέλιξη.

Business Apple India

Η Apple ανοίγει το πρώτο κατάστημα λιανικής στην Ινδία

H Apple σχεδιάζει την επέκτασή της σε ολόκληρο τον πλανήτη και η Ινδία, που αποτελεί μία σημαντική αγορά αναμένεται να αποκτήσει σύντομα το πρώτο κατάστημα λιανικής.