Airbnb: Θα κρύβει τα ονόματα των επισκεπτών για την καταπολέμηση των διακρίσεων

, Airbnb: Θα κρύβει τα ονόματα των επισκεπτών για την καταπολέμηση των διακρίσεων

, Airbnb: Θα κρύβει τα ονόματα των επισκεπτών για την καταπολέμηση των διακρίσεων

Η Airbnb ανακοίνωσε ότι αλλάζει τον τρόπο εμφάνισης των προφίλ επισκεπτών στην εφαρμογή της — ειδικά για τους κατοίκους του Όρεγκον. Οι οικοδεσπότες της Airbnb που εδρεύουν στο Όρεγκον θα βλέπουν πλέον τα αρχικά ενός πιθανού επισκέπτη και όχι το πλήρες όνομά του, μέχρι να επιβεβαιώσουν το αίτημα κράτησης του επισκέπτη. Η αλλαγή θα κυκλοφορήσει έως τις 31 Ιανουαρίου.

Η αλλαγή έχει στόχο να αποτρέψει τις φυλετικές διακρίσεις μεταξύ των οικοδεσποτών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, εμποδίζοντάς τους να διαπιστώσουν τη φυλή ενός επισκέπτη από το όνομά τους. Μια μελέτη του 2016 διαπίστωσε ότι οι επισκέπτες της Airbnb με ονόματα που ακούγονται αφροαμερικάνικα είχαν 16 τοις εκατό λιγότερες πιθανότητες να επιβεβαιωθούν οι κρατήσεις τους σε σχέση με τους επισκέπτες με ονόματα που ακούγονται να προέρχονται από λευκούς.

Η ανακοίνωση ακολουθεί μια εθελοντική συμφωνία διακανονισμού που κατέληξε η Airbnb το 2019 με τρεις γυναίκες στην περιοχή του Πόρτλαντ που είχαν μηνύσει την εταιρεία. Οι ενάγοντες, όλοι μαύροι, ισχυρίστηκαν ότι η πλατφόρμα επέτρεπε στους οικοδεσπότες να κάνουν διακρίσεις σε βάρος των μαύρων χρηστών απαιτώντας από τους επισκέπτες να επισυνάψουν ονόματα και φωτογραφίες στα προφίλ τους.

Αφού συμβιβάστηκε με τους ενάγοντες, η Airbnb ανακοίνωσε ότι «θα επανεξετάσει και θα ενημερώσει τον τρόπο εμφάνισης των ονομάτων προφίλ στους οικοδεσπότες ως μέρος της διαδικασίας κράτησης».

Η εταιρεία έχει εκφράσει την υποστήριξή της στη φυλετική δικαιοσύνη στο παρελθόν. Τώρα απαιτεί από τους χρήστες να συμφωνήσουν σε μια δέσμευση κοινότητας Airbnb που πιστοποιεί ότι δεν θα κάνουν διακρίσεις. Ξεκίνησε επίσης το Project Lighthouse, μια πρωτοβουλία για την αποκάλυψη και έρευνα για τις διακρίσεις στην πλατφόρμα της, το καλοκαίρι του 2020. Πριν από την έναρξη αυτού του προγράμματος, η εταιρεία λέει ότι δεν είχε τρόπο να μετρήσει «μεγαλύτερες τάσεις και πρότυπα που σχετίζονται με τις διακρίσεις » σε όλες τις κρατήσεις της.

Οι επισκέπτες της Airbnb δεν υποχρεούνται να παρέχουν φωτογραφίες προφίλ (αν και οι οικοδεσπότες μπορούν να τις ζητήσουν για να κάνουν κράτηση για τα ακίνητά τους). Από το 2018 (μετά την αγωγή, προδιακανονισμός), η πλατφόρμα διατηρεί επίσης αόρατες για τους οικοδεσπότες τις φωτογραφίες των επισκεπτών πριν επιβεβαιωθούν οι κρατήσεις. Αυτή η αλλαγή, που αποσκοπεί επίσης στην καταπολέμηση των διακρίσεων, έχει αποδειχθεί κάπως αμφιλεγόμενη μεταξύ των χρηστών της Airbnb, ορισμένοι από τους οποίους ανησυχούν ότι θα μπορούσε να βάλει τους περιθωριοποιημένους επισκέπτες σε επικίνδυνες καταστάσεις που διαφορετικά θα απέφευγαν. «Προτιμώ να με απορρίψουν για κράτηση παρά να με ξυλοκοπήσουν ή να σκοτωθώ!» ένας χρήστης θρήνησε στο κοινοτικό κέντρο της εταιρείας.

Αλλά εάν η εταιρεία αναμένει ότι μια τέτοια στρατηγική θα μειώσει τις διακρίσεις, γιατί περιορίζεται στο Όρεγκον; Η εκπρόσωπος της Airbnb, Liz DeBold Fusco, ζητήθηκε να σχολιάσει και δεν αναφέρθηκε άμεσα στο εάν αυτή η δυνατότητα θα επεκταθεί στο μέλλον. Ο Φούσκο επεσήμανε τη γλώσσα στην ανάρτηση ανακοίνωσης της Airbnb, η οποία αναφέρει: «Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δουλειάς μας, θα πάρουμε τυχόν διδάγματα από αυτή τη διαδικασία και θα τα χρησιμοποιήσουμε για να ενημερώσουμε τις μελλοντικές μας προσπάθειες για την καταπολέμηση της μεροληψίας». Η εταιρεία πρόσθεσε ότι σχεδιάζει να «συνεχίσει να εργάζεται με τους οικοδεσπότες και τους καλεσμένους και με τα πολιτικά δικαιωμάτα για να κάνει την κοινότητά πιο περιεκτική».

 

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.