Aκύρωσε η Apple παραγγελίες ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε OLED οθόνες από τη Samsung;

Apple, Aκύρωσε η Apple παραγγελίες ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε OLED οθόνες από τη Samsung;

Πέρα από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ο οποίος επηρεάζει τη Huawei, έχουμε και τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας, ο οποίος δημιουργεί προβλήματα στη Samsung και τις εξαγωγές υλικών της εταιρείας.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, νεότερες φήμες θέλουν την Apple να ακυρώνει παραγγελίες ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε OLED οθόνες από τη Samsung, χωρίς να έχει ανακοινώσει κάποιο συγκεκριμένο λόγο.

Η Apple ίσως εξετάζει το ενδεχόμενο να απαλλαγεί από τους περιορισμούς της Samsung, λόγω καταβολής τεράστιων εκκαθαρισμένων ζημιών. Επιπλέον, αναζητά λύση ώστε στο μέλλον να έχει περισσότερους προμηθευτές OLED οθονών, με κύριο την BOE.

Στο παρελθόν, πριν την κυκλοφορία του iPhone X το 2017, η εταιρεία χρησιμοποιούσε LCD οθόνες τις οποίες προμηθευόταν από την LG, τη JDI, τη Samsung και τη Sharp. Το 2017 η εταιρεία ξεκίνησε τη χρήση OLED οθονών και από τη στιγμή που η Samsung ήταν πρωτοπόρα σε αυτό τον τομέα, έγινε και ο αποκλειστικός προμηθευτής της Apple.

Κατά πάσα πιθανότητα η ακύρωση των παραγγελιών στη Samsung οφείλεται και στη μακροχρόνια στρατηγική της Apple, να έχει πάντα δύο προμηθευτές για τα κύρια εξαρτήματα των συσκευών της.

Αν η Apple χρησιμοποιούσε μόνο έναν προμηθευτή τότε θα ήταν εξαρτημένη από αυτόν και δεν θα μπορούσε να προσαρμόσει τις συμφωνίες, τις προμήθειες, και το μέγεθος των παραγγελιών. Κάτι που συμβαίνει στην περίπτωση των OLED οθονών και τη Samsung.

Αν και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, περιμένουμε η επόμενη γενιά iPhone προϊόντων να χρησιμοποιεί και οθόνες OLED της BOE.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.