Aκύρωσε η Apple παραγγελίες ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε OLED οθόνες από τη Samsung;

Apple, Aκύρωσε η Apple παραγγελίες ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε OLED οθόνες από τη Samsung;

Πέρα από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ο οποίος επηρεάζει τη Huawei, έχουμε και τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας, ο οποίος δημιουργεί προβλήματα στη Samsung και τις εξαγωγές υλικών της εταιρείας.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, νεότερες φήμες θέλουν την Apple να ακυρώνει παραγγελίες ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε OLED οθόνες από τη Samsung, χωρίς να έχει ανακοινώσει κάποιο συγκεκριμένο λόγο.

Η Apple ίσως εξετάζει το ενδεχόμενο να απαλλαγεί από τους περιορισμούς της Samsung, λόγω καταβολής τεράστιων εκκαθαρισμένων ζημιών. Επιπλέον, αναζητά λύση ώστε στο μέλλον να έχει περισσότερους προμηθευτές OLED οθονών, με κύριο την BOE.

Στο παρελθόν, πριν την κυκλοφορία του iPhone X το 2017, η εταιρεία χρησιμοποιούσε LCD οθόνες τις οποίες προμηθευόταν από την LG, τη JDI, τη Samsung και τη Sharp. Το 2017 η εταιρεία ξεκίνησε τη χρήση OLED οθονών και από τη στιγμή που η Samsung ήταν πρωτοπόρα σε αυτό τον τομέα, έγινε και ο αποκλειστικός προμηθευτής της Apple.

Κατά πάσα πιθανότητα η ακύρωση των παραγγελιών στη Samsung οφείλεται και στη μακροχρόνια στρατηγική της Apple, να έχει πάντα δύο προμηθευτές για τα κύρια εξαρτήματα των συσκευών της.

Αν η Apple χρησιμοποιούσε μόνο έναν προμηθευτή τότε θα ήταν εξαρτημένη από αυτόν και δεν θα μπορούσε να προσαρμόσει τις συμφωνίες, τις προμήθειες, και το μέγεθος των παραγγελιών. Κάτι που συμβαίνει στην περίπτωση των OLED οθονών και τη Samsung.

Αν και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, περιμένουμε η επόμενη γενιά iPhone προϊόντων να χρησιμοποιεί και οθόνες OLED της BOE.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS iPhone

iOS 18: Όλα τα νέα για την εφαρμογή Αριθμομηχανή

Η Apple, με το iOS 18, θα αναβαθμίσει αξιοσημείωτα την εφαρμογή Αριθμομηχανή και ετοιμάζει σημαντική ενοποίηση με την εφαρμογή Σημειώσεις.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S25 Ultra: Mπορεί να μας απογοητεύσει η χωρητικότητα της μπαταρίας

Η χωρητικότητα της μπαταρίας για το επερχόμενο Galaxy S25 Ultra της Samsung δεν είναι πλέον κρυφή και τα νέα δεν είναι καλά.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Slim: Το νέο σούπερ λεπτό iPhone θα έρθει με μία μόνο κύρια κάμερα

Η Apple φημολογείται ότι θα σταματήσει να κυκλοφορεί το iPhone Plus από το επόμενο έτος και θα το αντικαταστήσει με το iPhone 17 Slim.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip6: Teardown βίντεο αποκαλύπτει τις μεγαλύτερες μπαταρίες και το νέο θάλαμο ατμού

Το Samsung Galaxy Z Flip6 φέρνει αρκετές ουσιαστικές βελτιώσεις και μερικές από αυτές αποκαλύπτονται στο teardown βίντεο του PBKreviews.