Alibaba: Σημείωσε αύξηση κερδών και εσόδων

έσοδα της Alibaba, Alibaba: Σημείωσε αύξηση κερδών και εσόδων

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα της Alibaba για το δ’ τρίμηνο του 2022, με τον κινεζικό κολοσσό να ωφελείται από την άρση των περιορισμών για την πανδημία.

Τα συνολικά έσοδα της Alibaba διαμορφώθηκαν σε 247,76 δισ. γιουάν (35,92 δισ. δολάρια), αυξημένα κατά 2% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν έσοδα τα 245,18 δισ. γιουάν. Τα διαμοιραζόμενα προς τους μετόχους κέρδη έφτασαν τα 46,821 δισ. γιουάν έναντι 27,69 δισ. γιουάν στο δ’ τρίμηνο του 2021, αυξημένα κατά 69% σε ετήσια βάση. Οι συνολικές λιανικές πωλήσεις της Alibaba στην Κίνα υποχώρησαν 1,8% για τον Δεκέμβριο.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Alibaba στο αμερικανικό χρηματιστήριο ενισχύεται 4% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Alibaba

Alibaba: Διαχωρισμός σε 6 επιχειρηματικούς ομίλους

Η Alibaba ανακοίνωσε ότι θα διασπάσει την εταιρεία της σε έξι επιχειρηματικές οντότητες, η καθεμία με τη δυνατότητα να αντλήσει εξωτερική χρηματοδότηση και να εισέλθει στο χρηματιστήριο.

Internet AI Alibaba

H Alibaba ετοιμάζει την απάντησή της στο ChatGPT

To δικό της εργαλείο τύπου ChatGPT ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει η Alibaba, το οποίο επί του παρόντος βρίσκεται υπό δοκιμή σε εσωτερικό εταιρικό επίπεδο.

Business Alibaba

H Alibaba ανασχεδιάζει τη διοικητική της ομάδα λόγω του cloud

Η Alibaba ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό της διοικητικής ομάδας της καθώς αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό στον δημόσιο χώρο παροχής υποδομής φιλοξενίας cloud.

Business Alibaba ARM Chip

Η ARM αρνείται να πουλήσει προηγμένα μικροτσίπ στην κινεζική Alibaba

Στα “μαχαίρια” φέρεται να βρίσκεται η σχέση ανάμεσα στην ARM και στην Alibaba, με την πρώτη να αρνείται καταφατικά να πουλήσει προηγμένα μικροτσίπ στην κινεζική εταιρεία.