Alphabet: Έχασε περίπου το 40% της αξίας της μέσα στο 2022

Google Alphabet, Alphabet: Έχασε περίπου το 40% της αξίας της μέσα στο 2022

Έσοδα κάτω των εκτιμήσεων για το δ’ τρίμηνο του 2022 ανακοίνωσε η μητρική της Google, Alphabet, καθώς τα έσοδα από τις διαφημίσεις επηρεάστηκαν από την οικονομική επιβράδυνση.

Ειδικότερα, τα έσοδα της Alphabet αυξήθηκαν στα 76,05 δισ. δολάρια το δ’ τρίμηνο από 75,33 δισ. δολάρια σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2021. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα ύψους 76,53 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Τα έσοδα από τις διαφημίσεις της Google, περιλαμβανομένου και του YouTube, υποχώρησαν στα 59,04 δισ. δολάρια από 61,24 δισ. δολάρια, καθώς οι διαφημιζόμενοι μείωσαν τις δαπάνες προώθησης των προϊόντων και υπηρεσ=σιών τους για να αντιμετωπίσουν τον επίμονο πληθωρισμό, τα υψηλά επιτόκια και τους φόβους για μια επικείμενη ύφεση.

Τα καθαρά κέρδη της Alphabet υποχώρησαν στο δ΄ τρίμηνο στα 13,62 δισ. δολάρια ή 1,05 δολάρια ανά μετοχή, από 20,64 δισ. δολάρια ή 1,53 δολάρια ανά μετοχή σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η μετοχή της Alphabet, που έχασε περίπου το 40% της αξίας της μέσα στο 2022, κατέγραψε πτώση 2% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη συνεδρίαση.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Χαχαχαχαχαχα Ρομποτάκηδες!! Θέλετε και τεχνητές νοημοσύνες και προτζεκτ για ιντερνετ και clous computing και Μηχανή αναζήτησης ! Και πάλι κλαίτε! Ένα κύτταρο ΕΝΑ ΕΝΑ να είχατε από τους Κουκ Σίλερ κλπ αστέρες μας θα χατε σωθεί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 9 Pro: Εικόνες το δείχνουν σε τέσσερα χρώματα και από όλες τις γωνίες

Η επόμενη εκδήλωση της Google για την παρουσίαση νέων προϊόντων έχει οριστεί για τις 13 Αυγούστου στη 1 μ.μ. ET.

Gear Google Pixel

Google Pixel Buds Pro 2: Δείτε τα ακουστικά και στα τέσσερα χρώματα

Πληροφορίες για τα Pixel Buds Pro 2 της Google διέρρευσαν τις τελευταίες ώρες, δίνοντάς μας την ευκαιρία να τα απολαύσουμε σε όλα τα χρώματα.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9: Όλα τα μοντέλα της σειράς σε νέες εικόνες μαζί με τις προδιαγραφές της οθόνης

Η σειρά Google Pixel 9 αναμένεται να αποτελείται από τρία μοντέλα, το Pixel 9, το Pixel 9 Pro και το Pixel 9 Pro XL.

Internet Chrome Google

Google Chrome: Αλλάζει τα σχέδιά της – Τα cookies δεν καταργούνται τελικά

Η Google φαίνεται πως ακυρώνει τα σχέδια για την κατάργηση των cookies από το Chrome, σηματοδοτώντας μια αξιοσημείωτη αλλαγή.