Alphabet: Έχασε περίπου το 40% της αξίας της μέσα στο 2022

Google Alphabet, Alphabet: Έχασε περίπου το 40% της αξίας της μέσα στο 2022

Έσοδα κάτω των εκτιμήσεων για το δ’ τρίμηνο του 2022 ανακοίνωσε η μητρική της Google, Alphabet, καθώς τα έσοδα από τις διαφημίσεις επηρεάστηκαν από την οικονομική επιβράδυνση.

Ειδικότερα, τα έσοδα της Alphabet αυξήθηκαν στα 76,05 δισ. δολάρια το δ’ τρίμηνο από 75,33 δισ. δολάρια σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2021. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα ύψους 76,53 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Τα έσοδα από τις διαφημίσεις της Google, περιλαμβανομένου και του YouTube, υποχώρησαν στα 59,04 δισ. δολάρια από 61,24 δισ. δολάρια, καθώς οι διαφημιζόμενοι μείωσαν τις δαπάνες προώθησης των προϊόντων και υπηρεσ=σιών τους για να αντιμετωπίσουν τον επίμονο πληθωρισμό, τα υψηλά επιτόκια και τους φόβους για μια επικείμενη ύφεση.

Τα καθαρά κέρδη της Alphabet υποχώρησαν στο δ΄ τρίμηνο στα 13,62 δισ. δολάρια ή 1,05 δολάρια ανά μετοχή, από 20,64 δισ. δολάρια ή 1,53 δολάρια ανά μετοχή σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η μετοχή της Alphabet, που έχασε περίπου το 40% της αξίας της μέσα στο 2022, κατέγραψε πτώση 2% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη συνεδρίαση.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Χαχαχαχαχαχα Ρομποτάκηδες!! Θέλετε και τεχνητές νοημοσύνες και προτζεκτ για ιντερνετ και clous computing και Μηχανή αναζήτησης ! Και πάλι κλαίτε! Ένα κύτταρο ΕΝΑ ΕΝΑ να είχατε από τους Κουκ Σίλερ κλπ αστέρες μας θα χατε σωθεί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 8a: Νέα στοιχεία προμηνύουν ότι έρχεται σύντομα

Το φημολογούμενο Pixel 8a εμφανίστηκε στον ιστότοπο της FCC, κάτι που δείχνει ότι η Google είναι έτοιμη να το κυκλοφορήσει.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.