Alphabet: Κατέθεσε την οικονομική αναφορά για το Q1 2019, έπεσαν αρκετά οι πωλήσεις των Pixel

Alphabet, Alphabet: Κατέθεσε την οικονομική αναφορά για το Q1 2019, έπεσαν αρκετά οι πωλήσεις των Pixel

Η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, δημοσιοποίησε τα κέρδη του πρώτου τριμήνου για το 2019 και είχε την βραδύτερη αύξηση στα τελευταία τρία χρόνια, καθώς παρουσίασε μόλις 17% ετήσια αύξηση εσόδων. Αρκετοί αναλυτές σχολίασαν το θέμα, και ένας σύγκρινε τα Google Pixel με την ανεπιτυχή σειρά smartphone της Microsoft.

Σύμφωνα με την CFO της Alphabet, Ruth Porat, υπεύθυνος αυτής της μειωμένης αύξησης και των χαμηλών πωλήσεων των Pixel, είναι ο αυξημένος ανταγωνισμός στην premium αγορά smartphone. Ένας επιπλέον πιθανός παράγοντας σύμφωνα με τους αναλυτές είναι το μεγάλο notch στο Google Pixel 3 XL και τα μεγάλα bezels στα μικρότερα μοντέλα. Σε αντίθεση, ο ανταγωνισμός κυκλοφορεί πιο εφευρετικά και ελκυστικά σχέδια που κοστίζουν πολύ λιγότερο.

Παρά τις χαμηλές πωλήσεις των Google Pixel, το τμήμα υλικού της Google παρουσίασε αύξηση εσόδων 5,5 δις δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2019. Ωστόσο, θα πρέπει να τα πάει πολύ καλύτερα για να πείσει τους επενδυτές και τους αναλυτές ότι μπορεί να είναι ένας συνεπής κερδοσκοπικός φορέας ανεξάρτητα από τα μειούμενα έσοδα από διαφημίσεις.

Ο CEO της Google, Sundar Pichai, επέμεινε ότι τα Google Pixels ήρθαν για να μείνουν, και πως η ανακοίνωση των Pixel 3a και 3a XL στην επερχόμενη I/O θα αποτελέσουν την επόμενη φάση της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της εταιρείας.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

και το αστείο είναι οτι pixels πέσανε όχι λόγο τιμής όχι όχι (όσο και κουφό ακούγετε σε μερικούς) αλλά λόγο προβλημάτων

όσο ήταν nexus και τιμή χώμα όλοι έκλειναν τα μάτια τους στα προβλήματα όταν πήγε τιμή όπου πήγε και βγάζει ότι προβλήματα βγάζει κανείς δεν συγχωρει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet AI Alphabet Google

Microsoft και Alphabet παρουσιάζουν χαμηλές επιδόσεις όσων αφορά το AI

Εταιρείες όπως η Nvidia και άλλες έχουν «εκτοξευτεί» λόγω ενθουσιασμού για την πιθανή ώθηση της επιχείρησής τους, η Microsoft και η Alphabet παρουσιάζουν χαμηλότερες επιδόσεις φέτος.

Business Alphabet Google

Alphabet: Έχασε περίπου το 40% της αξίας της μέσα στο 2022

Έσοδα κάτω των εκτιμήσεων για το δ’ τρίμηνο του 2022 ανακοίνωσε η μητρική της Google, Alphabet, καθώς τα έσοδα από τις διαφημίσεις επηρεάστηκαν από την οικονομική επιβράδυνση.

Business Alphabet Google

Alphabet: Η μητρική του Google απολύει 12.000 υπαλλήλους

Ακόμη ένας τεχνολογικός κολοσσός, όπως η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet ετοιμάζεται να προχωρήσει σε 12.000 απολύσεις υπαλλήλων.

Business Alphabet Amazon Apple

Η Apple αξίζει πλέον περισσότερο από τις Alphabet, Amazon και Meta μαζί

Η Apple ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τετάρτης στο χρηματιστήριο της Αμερικής με κεφαλαιοποίηση 2,31 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.