Alphabet: Ξεπερνά την Apple ως η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο

Η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο δεν είναι πλέον η Apple, αλλά η Alphabet, η μητρική της Google που από τον Αύγουστο του 2015 έχει υπό την ομπρέλα της όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Google.

Η Alphabet έχει κεφαλαιοποίηση 558 δισ. δολάρια, ενώ η κατασκευάστρια του iPhone περνά στη δεύτερη θέση με 535 δισ. δολάρια. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οικονομικών αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμληνου της Alphabet, είχε ως αποτέλεσμα το ράλι ανόδου στις μετοχές της μιας και οι επενδυτές ενθουσιάστηκαν με τα νέα.

Τα έσοδα της Alphabet σε σύγκριση με τη ίδια περίοδο την περασμένη χρονιά αυξήθηκαν σημαντικά, πηγαίνοντας στο συν 24% σε σύγκριση με την αύξηση του 12% που είχε την προηγούμενη χρονιά.

Το μεγαλύτερο κομμάτι των εσόδων έρχεται από τις διαφημίσεις, ενώ ο αριθμός των ad clicks ανέβηκε κατά 31%, το κόστος ανά κλικ έπεσε κατά 13%. Η Google βεβαίως συνέχισε να βγάζει χρήματα από τις διαφημίσεις και μάλιστα πολλά.

Κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων, η Google έκανε γνωστό ότι έχει 1 δισ. ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση στο Gmail, μπαίνοντας στην ίδια κατηγορία με Facebook και What’s App, που έχουν πάνω από 1 δισ. χρήστες.

Διαβάστε επίσης: Apple: Προειδοποιεί για την πρώτη πτώση πωλήσεων στην ιστορία του iPhone

alphabet most valuable company, Alphabet: Ξεπερνά την Apple ως η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

558+535=1,093 τρις δολάρια=1,004 τρις ευρώπουλα (κάτι ψιλο εκατομμύρια τα παρέλειψα για αυτονόητους λόγους)= 2,64 φορές περίπου το χρέος της Ελλάδας. Καλά πάνε και οι δυο εταιρείες…

gio

George
Εμεις φτιαχνουμε δημοσιους υπαλληλους Αξια ανεκτιμητη

Νικος

@gio +1000. Και μετά βάζουμε τρελούς φόρους, κόβουμε συντάξεις,και τους δίνουμε αύξησης. Είμαστε μπροστά πολύ μπροστά.

vagsvr

Η και το αλλο.. Δινουνε ακομη συνταξεις σε 70χρονες γυναικες επειδη ειχαν πατερα στρατιωτικο και οι ιδιες δεν παντρευτηκαν… Ε Λ Ε Ο Σ. . .

vasilist

@gio και το κάνουμε με πολύ μεγάλη επιτυχία, πες μου άλλο κράτος στον κόσμο με εργοστάσιο κατασκευής δημοσίων υπαλλήλων.

dialteo

Εγώ πάντως στο χθεσινό κλείσιμο του χρηματιστηρίου βλέπω Apple 534,66 δις δολλαρια και Alphabet 517,17 δις δολλάρια

Kostas

Δεν τους πουλάμε καμιά βραχονησίδα να φτιάξουν data centers! Θα στείλουμε και τους Έλληνες fanboys που ειναι Orcs να τους φυλάνε,σούπερ συμφέρουσα επένδυση

fotis

Dialteo το ιδιο βλεπω και εγω στο κλεισιμο της wall street

Agnostos13

Φυσικα η Alphabet δεν πρεπει να παραλειψει να πει ενα μεγαλο ευχαριστω στους χρηστες Google, Gmail, Chrome, Android που τσιμπανε το τυρακι και παραχωρουν τα προσωπικα τους δεδομενα στην εταιρια για να βγαζει λεφτα μεσω της διαφημισης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.