Alphabet: Παρουσίασε μείωση εσόδων για πρώτη φορά στην ιστορία της

Alphabet, Alphabet: Παρουσίασε μείωση εσόδων για πρώτη φορά στην ιστορία της

Η μητρική εταιρείας της Google, για όσους δεν γνωρίζουν είναι η Alphabet, ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Ο κορονοϊός έκανε μεγάλη ζημιά

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Alphabet παρουσίασε πτώση στα έσοδα της. Συγκεκριμένα, από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο του 2020, ο τεχνολογικός κολοσσός είχε έσοδα 38,3 δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικής, παρουσιάζοντας μείωση 2% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2019, που είχε έσοδα 38,94 δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικής.

Επιπλέον, τα λειτουργικά έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 6,38 δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικής και τα καθαρά έσοδα ήταν 6,96 δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικής. Συγκριτικά, η Alphabet ανέφερε ότι το προηγούμενο τρίμηνο είχε 41,16 δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικής έσοδα και 6,84 δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικής καθαρά έσοδα.

Την ίδια στιγμή, τα έσοδα της Alphabet από τις διαφημίσεις του YouTube ήταν 3,81 δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικής και το Cloud αναφέρει έσοδα ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής. Επίσης, τα υπόλοιπα προϊόντα της Google παρουσίασαν έσοδα 5,12 δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικής έναντι των 4,08 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής το ίδιο τρίμηνο του 2019.

Τέλος, τα Other Bets της Alphabet παρουσιάζουν σταθερή πτώση, αναφέροντας 148 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής έσοδα που οφείλονται κυρίως στις Verily και Fiber, οι οποίες το προηγούμενο τρίμηνο είχαν έσοδα 135 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής. Το ίδιο τρίμηνο του 2019 τα έσοδα της εταιρεία από τα Other Bets ήταν 162 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.