Amazon: Η εταιρεία με τη μεγαλύτερη εμπορική αξία, στη δεύτερη θέση η Apple και τρίτη η Google

Η BrandZ κάθε χρόνο δημοσιεύει μία λίστα των 100 διεθνών εταιρειών με τη μεγαλύτερη εμπορική αξία, έτσι έπραξε και φέτος, με τα αποτελέσματα να είναι εν μέρη αναμενόμενα.

Πριν συνεχίσετε το διάβασμα θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι η λίστα της BrandZ δεν αφορά το μερίδιο αγοράς των εταιρειών. Στη λίστα των εταιρειών με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς η Microsoft κατέχει την πρώτη θέση με $1.016 δις, δεύτερη είναι η Amazon με μόλις $916 δις και ακολουθούν η Apple με $751 δις και η Alphabet με $750 δις.

Amazon, Amazon: Η εταιρεία με τη μεγαλύτερη εμπορική αξία, στη δεύτερη θέση η Apple και τρίτη η Google

Ωστόσο, στη λίστα των εταιρειών με τη μεγαλύτερη εμπορική αξία από τη BrandZ κυριαρχεί η Amazon, η οποία εκτιμάται στα $315,5 δις, παίρνοντας τη πρώτη θέση από τη Google η οποία βρέθηκε τρίτη με αξία $309 δις. Δεύτερη βρίσκουμε την Apple της οποίας η εμπορική αξία παραμένει σταθερή στα $309,5 δις.

Μπορεί η Microsoft να είναι η εταιρεία με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, αλλά η αξία της την τοποθετεί στην τέταρτη θέση με κάτι παραπάνω από $251 δις αξία. Την πεντάδα κλείνει η Visa με περίπου $178 δις.

Οι πέντε εταιρείες που συμπληρώνουν το top 10 των εταιρειών με τη μεγαλύτερη εμπορική αξία είναι η Facebook, η Alibaba Group, η Tencent, η McDonald’s και η AT&T με αξία $159, $131, $130, $130, $108 δις, αντίστοιχα.

Amazon, Amazon: Η εταιρεία με τη μεγαλύτερη εμπορική αξία, στη δεύτερη θέση η Apple και τρίτη η Google

Ενδιαφέρον είναι ότι από τη λίστα των 10 κορυφαίων εταιρειών οι 8 είναι αμερικάνικες και οι άλλες δύο είναι κινέζικες. Στην 50άδα των εταιρειών με τη μεγαλύτερη εμπορική αξία θα βρούμε 34 αμερικάνικες, 7 κινέζικες, 4 γαλλικές, 2 γερμανικές , 1 αγγλική, 1 κορεάτικη και μία ιαπωνική.

Οι εταιρείες με τη μεγαλύτερη άνοδο ήταν η Instagram με 95% και αξία $28,2 δις, η lululemon με άνοδο 77% και $6,9 δις αξία, και το Netflix με 65% άνοδο και εμπορική αξία $34,3 δις.

Μελετώντας τις τάσεις το BrandZ αναφέρει ότι εταιρείες στην κατηγορία των τεχνολογιών, οικονομικών και λιανεμπορίου κυριαρχούν στην εκατοντάδα. Ενώ είναι ξεκάθαρο ότι πολλές από τις εταιρείες στη λίστα είναι περιβαλλοντικά υπεύθυνες κάτι το οποίο επιδεικνύουν μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
teo

Για ποιον λόγο τις έχουν χωρισμένες; Υπάρχει google και youtube αντί για alphabet , ή έχουν το instagram χώρια απο το facebook;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.