Android και iOS κυριαρχούν στο 96.3% της αγοράς των smartphones

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας ερευνών IDC, Android και iOS μαζί κατέκτησαν το 96.3% του συνόλου της αγράς smartphones για τη χρονιά που μας πέρασε ενώ το 2013 ήταν στο 93.8%. Πιο συγκεκριμένα, το Android μόνο του έχει τεράστιο μερίδιο της αγοράς που φτάνει στο 81.5%, αυξήθηκε σημαντικά από το 78.7% που βρισκόταν το 2013, ενώ η Apple πήγε από το 15.1% στο 14.8%.

Όσο για το υπόλοιπο 3.7 που απομένει η Microsoft έχει μόλις το 2.7% ενώ η Blackberry έπεσε κατά 69.8% από το 2013 πηγαίνοντας από 1.9% στο 0.4% για το 2014.

android ios κυαριαρχούν στην αγορά, Android και iOS κυριαρχούν στο 96.3% της αγοράς των smartphones

android ios κυαριαρχούν στην αγορά, Android και iOS κυριαρχούν στο 96.3% της αγοράς των smartphones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ιωάννης jb

Όπως τα περίμενα!!! με μια μόνο διαφορά στο ότι δε περίμενα να χάσει τόσο μεγάλο μερίδιο αγοράς το λειτουργικό της microsoft αλλά τουλάχιστον να μείνει σταθερό (αν δει κανείς τις πωλήσεις τότε αυτό που λέω εν μέρει ισχύει δλδ είναι σταθερή στις πωλήσεις και με μια ελάχιστη αυξητική τάση)
Απ την άλλη καλύτερα που ξέπεσε στο 2.7 γιατί ακόμα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο θέλει δουλειά…
Αν η apple δε βγάλει ένα κινητό μεσαίας κατηγορίας και όχι του στυλ 5c, που ήταν τραγικό για τα λεφτά που ζητούσε για να προσελκύσει επιπλέον χρήστες, μέσα σε δύο χρόνια θα έχει μονοψήφιο αριθμό στο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς

Νίκος 31

Το σκεπτικό σου είναι λανθασμένο απο την αρχή εώς το τέλος. Η Microsoft δεν έχει 2.7% με τον τρόπο που εσύ το εννοείς, δεδομένου ότι υποστηρίζεται απο μια συγκεκριμένη εταιρία σε αντίθεση με το Android που υποστηρίζεται απο εκατοντάδες κατασκευαστές, οπότε θα κρίνεις αποκλειστικά και μόνο τις πωλήσεις μίας εταιρίας βάση εταιρίας και όχι λειτουργικού. Αν περιμένεις να δείς την Microsoft πρώτη με 45%, πλανάσαι πλάνην οικτρά. Η Microsoft είναι τρίτη σε πωλήσεις αυτή την στιγμή μετά την Samsung και η apple δεύτερη με μικρή διαφορά. Και δεν νομίζω στόχος της apple να είναι να αυξήσει το μερίδιο της ούτε νομίζω να έχει πρόβλημα με το 15% στην αγορά, όπως δεν νομίζω στόχος μίας εταιρίας σαν την φερράρι, να είναι να κυκλοφορήσει αυτοκίνητα των 12.000 ευρώ με σκοπό να ανεβάσει το μερίδιο που τις αναλογεί. Το γεγονός ότι το Android είναι “πρώτο” σε συνολικές πωλήσεις σαν λειτουργικό – δεν είναι εταιρία – δεν σημαίνει ότι και η LG ή η Motorola ή η HTC έχουνε μεγαλύτερο μερίδιο απο την Microsoft. Αν η Microsoft με τα Windows Phone, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και καλώς έμεινε στο 2.7%, τότε με την δική σου λογική το Android σαν λειτουργικό, δεν θα έπρεπε… Συνέχεια »

Νίκος 31

Και δεν νομίζω βάση αποτελεσμάτων να μειώθηκε το ποσοστό των Windows Phone, το αντίθετο μάλιστα, αυξήθηκε, απλά ανέβηκε πάρα πολύ ο Κινέζος με τα δεκάδες μοντέλα που κυκλοφόρησε στην Ασιατική αγορά.

Νίκος 31

Λάθος

*δεν νομίζω να μειώθηκαν οι “πωλήσεις” Windows Phone όχι το ποσοστό.

Ιωάννης jb

Νίκος 31.. Το σκεπτικό μου μια χαρά είναι!!!! ΛΕΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ… Και δεν νομίζω στόχος της apple να είναι να αυξήσει το μερίδιο της ούτε νομίζω να έχει πρόβλημα με το 15% στην αγορά, όπως δεν νομίζω στόχος μίας εταιρίας σαν την φερράρι, να είναι να κυκλοφορήσει αυτοκίνητα των 12.000 ευρώ με σκοπό να ανεβάσει το μερίδιο που τις αναλογεί. Όλα αυτά που λες είναι προβλέψεις και χαζομάρες!!!!! Γελάω από τότε που διάβασα το…. ούτε νομίζω να έχει πρόβλημα με το 15% στην αγορά!!!!! άκου εκεί δε θα έχει πρόβλημα με το 15%, ρε πας καλά?? εταιρία με μετόχους είναι που θέλουν όλο και περισσότερα κέρδη!!!! η apple προσπάθησε να βγάλει φθηνότερο κινητό αλλά δε τις βγήκε γιατί ο κόσμος αν έβαζε και λίγα ακόμα έπαιρνε το καλό οπότε θα πρέπει να το αναθεωρήσει γιατί θα χάσει χρήμα και κάτι τέτοιο καμιά εταιρία δε το θέλει!!!! Περιμενα 45% στη microsoft??? ότι να ναι έχεις καταλάβει Κράζει όλος ο πλανήτης γιατί 4 στους 5 έχουν android και περιμένουν το καλύτερο!!!! Ενώ τα windows δε τα κράζουν ε?? μ αυτό το πλευρό να κοιμάσαι!!!! Το δικό σου σκεπτικό είναι τραγικό διότι παραπάνω περιπλέκεις τις εταιρίες που παράγουν smartphones, με αυτές που έχουν… Συνέχεια »

Νίκος 31

2000 λέξεις και ουσία μηδέν. Προσπερνάω καθώς σε κανένα απο τα επιχειρήματα μου δεν πήρα απάντηση. Επίσης ο τρόπος που εκφράζεσαι, δείχνει νεύρα, γιατί; Επί της ουσίας, μην συγκρίνεις το 80% του σάπιου Android που το υποστηρίζουνε 200 εταιρίες με το WP που το υποστηρίζει μονοπωλειακά μόνο μια συγκεκριμένη εταιρία, η Microsoft. Την ημέρα που θα κυκλοφορήσει η Samsung, η LG και η Motorola (αρκούν οι 3) τηλέφωνα με Windows και θα τα προωθήσουνε στην αγορά, εδώ θα είμαι εγώ τουλάχιστον να τα ξαναπούμε. Μέχρι τότε ψάξε για σχετικό θέμα με 17% Samsung, 15% Apple, 5% Nokia. Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Μην ξεχνάς επίσης ότι τα Windows είναι μισό χρόνο λειτουργικό, τα προηγούμενα χρόνια ήτανε του πεταματού, απλά να υπάρχει στην αγορά για το όνομα, τώρα τελευταία πήρε το πράγμα στα σοβαρά η Microsoft και με την έλευση των 10 κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του. Τώρα περί αντικειμενικότητας και υποκειμενικότητας, ότι υποστηρίζω Microsoft κτλ, μάλλον με διαβάζεις για πρώτη φορά, δεν μπορώ να δώσω διαφορετική εξήγηση. Η απλά διαβάζεις και σχολιάζεις επιλεκτικά, εκεί που δεν σε συμφέρει, παίζει και αυτό στην ανώνυμη και όχι μόνο γραφή και ανταλλαγή απόψεων εντός και εκτός του διαδικτύου.… Συνέχεια »

Ιωάννης jb

Ρε φίλε εσύ το βιολί σου εκεί κολλημένος και το τόσο, το κάνεις άλλο τόσο δε τη παλεύεις!!!!! Τι καμιά ουσία ρε?? Σου έχει κάνει κάτι το android και το μισείς?? Α ξέχασα το έχουν όλες οι εταιρίες ενώ τα windows πολύ λιγότερες!!!!!! Το ξέρω ρε κοιμισμένε ότι το android έχει όλες τις εταιρίες να το υποστηρίζουν αλλά αυτό είναι κάτι άλλο… ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΆ και αυτά σχολιάζω κ εγώ!!!! Άκυρε!!!!!!!!! Επίσης είσαι τελείως ανενημέρωτος αν νομίζεις πως η microsoft+nokia έχουν ποσοστό στη παγκόσμια αγορά smartphones που να φτάνει το 5%…. Έχουν πολύ λιγότερο και σε καμία των περιπτώσεων δε βρίσκονται στη τρίτη θέση!!!! Τα windows phone είναι σχεδόν τόσο καιρό στην αγορά όσο το android…. από εκεί και πέρα το αν ασχολήθηκε σοβαρά κανείς με αυτό, είναι το μόνο σίγουρο!!!!! και αυτά που λες ότι δεν ασχολήθηκε σοβαρά η ίδια η εταιρία με το λογισμικό τις είναι χαζομάρες!!!!!! στο επισήμανα και στο προηγούμενο μου σχόλιο ότι πετάς πολλές τέτοιες, τέσπα, το αν θα ανεβεί η συγκεκριμένη εταιρία στο λέω ξανά πως θα με χαροποιήσει και πλέον είναι καιρός να το κάνει, γιατί δε μπορεί μια τέτοια εταιρία κολοσσός στα λογισμικά υπολογιστών να μη μπορεί να… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.