Android TV 13: Θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας της smart TV σας;

android tv 13, Android TV 13: Θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας της smart TV σας;

Έτοιμη να φέρει μια νέα έκδοση του Android TV, λίγο αφότου κυκλοφόρησε την τελική έκδοση του Android στην οποία θα βασίζεται το OS. Αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το Android TV 13 από τη Google, γνωρίζουμε πως θα έρθει με εκτεταμένη υποστήριξη picture-in-picture και λειτουργία αναμονής χαμηλής κατανάλωσης.

Το Android TV υποστηρίζει ήδη τη λειτουργία picture-in-picture, με την προεπιλεγμένη αναλογία διαστάσεων 1,777778:1 για προβολή περιεχομένου 16:9. Οι προγραμματιστές, όμως, μπορούν να δημιουργήσουν παράθυρα PiP με aspect ratio μικρότερο από 1:2,39 ή μεγαλύτερο από 2,39:1, εάν απαιτείται. Με την έκδοση 13 θα μπορούν να δημιουργούν παράθυρα PiP μικρότερα ή μεγαλύτερα από αυτόν τον λόγο διαστάσεων.

Ακόμα, οι χρήστες θα μπορούν να προσαρτήσουν το πλαίσιο PiP παράλληλα με την κύρια δραστηριότητα, έτσι ώστε “και τα δύο παράθυρα να είναι εμφανή στον χρήστη”.

Παράλληλα, θα υπάρχει μια νέα “λειτουργία αναμονής χαμηλής κατανάλωσης” που προορίζεται για τηλεοράσεις Android. Όταν είναι ενεργή, θα απενεργοποιεί τα wakelocks και θα περιορίζει την πρόσβαση των εφαρμογών στο δίκτυο. Η δυνατότητα αυτή είναι πολύ έξυπνη αφού οι εφαρμογές δεν χρειάζεται να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή να δημιουργούν περιττά wakelocks όταν η τηλεόραση είναι απενεργοποιημένη ή σε κατάσταση αναμονής. Αυτό θα πρέπει επίσης να οδηγήσει σε μείωση της χρήσης bandwidth και της κατανάλωσης ενέργειας.

Το Android TV 13 αναμένεται να ανακοινωθεί το Νοέμβριο.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.

Smartphones Android Apple featured

Η μετάβαση από iPhone σε Android θα γίνει πολύ πιο εύκολη του χρόνου

H Apple προχωρά σε πολλές άλλες αλλαγές για να συμμορφωθεί με τους όρους του νόμου για τις ψηφιακές αγορές.