Andy Rubin: Ο συνιδρυτής του Android λανσάρει δικό του smartphone;

O Andy Rubin είναι ο συνιδρυτής του Android, ο άνθρωπος που συνέβαλε στη δημιουργία του μεγαλύτερου και δημοφιλέστερου mobile OS, που έγινε σημαντικό κομμάτι της Google. Οι πληροφορίες τον θέλουν να επιστρέφει, αλλά αυτή τη φορά όχι με software, αλλά με ένα δικό του smartphone.

Σύμφωνα με το The Information, ο Andy Rubin βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας για το νέο project. Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρος ο ρόλος του, αν θα ηγηθεί του project ή απλά έχει αναλάβει να βρει τα κατάλληλα άτομα για την ομάδα.

Η νέα εταιρεία ίσως χρηματοδοτηθεί μέσω του Playground Fund, ένα “εκκολαπτήριο” για startups που ιδρύθηκε από τον ίδιο φέτος, μετά την αποχώρηση από την Google. Μέχρι τώρα το Playground έχει μαζέψει περί τα 300 εκατ. δολάρια. Ο ίδιος επενδύει χρήματα σε τομείς που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη και smart home. Ωστόσο, θεωρεί τον τομέα των Android smartphones, μια πολύ καλή ευκαιρία για νέες επιχειρήσεις.

Στην low και midrange κατηγορία, το Android έχει να επιδείξει πολλούς νέους παίκτες (βλέπε OnePlus και άλλους) όμως το θέμα είναι στις ναυαρχίδες όπου η Apple (σε θέμα πωλήσεων) έχει καταφέρει να παίζει σχεδόν μόνη της. Οπότε ίσως θα έπρεπε να κινηθεί σε αυτή την κατηγορία.

Ο Rubin αποχώρησε αιφνίδια από το τμήμα του Android το 2013 αφήνοντάς το στον μετέπειτα CEO της Google, Sundar Pichai ενώ η επίσημη αποχώρησή του από την Google έγινε τον Νοέμβριο του 2014. Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι έχει στο μυαλό του στο εξής.

andy rubin smartphone, Andy Rubin: Ο συνιδρυτής του Android λανσάρει δικό του smartphone;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jorge

👍🏼

Για να δούμε, αν και σε ποιότητα η Apple είναι κορυφή θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε κάτι παρόμοιο και από τον ιδρυτή του Android.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.