Andy Rubin: Βγαίνει σε άδεια μετά την “ακατάλληλη” σχέση με υπάλληλο της Google

Andy Rubin google, Andy Rubin: Βγαίνει σε άδεια μετά την “ακατάλληλη” σχέση με υπάλληλο της Google

Η Essential φαίνεται πως βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικά προβλήματα αυτή την περίοδο. Εκτός από τις κακές πωλήσεις του Essential Phone (σε 3 μήνες έριξε την τιμή στα 449 δοσλ. από 699 δολ.), ο ιδρυτής Andy Rubin είναι σε μπελάδες.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο Andy Rubin ήταν ο συν-ιδρυτής του Android και Senior Vice President of Mobile στην Google, έχοντας στην επίβλεψή του την ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος μέχρι που έφυγε το 2014. Φέτος ανακοίνωσε το δικό του κινητό, το Essential Phone.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Information, ο Rubin έφυγε από την Google όταν το τμήμα HR, ξεκίνησε μια εσωτερική έρευνα για να διερευνήσει μια “ακατάλληλη σχέση” με υφισταμένη του. Η πολιτική της Google είναι κατά των σχέσεων μεταξύ supervisors και υφισταμένων, έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανότητα να θεωρηθεί ως “παρενόχληση”.

Andy Rubin google, Andy Rubin: Βγαίνει σε άδεια μετά την “ακατάλληλη” σχέση με υπάλληλο της Google

Ανώνυμες πηγές αναφέρουν ότι η έρευνα κατέληξε στο ότι η συμπεριφορά του Rubin ήταν ακατάλληλη και έδειξε κακή κρίση.

Αφού ήρθε στην επιφάνεια η ιστορία, εκπρόσωπος του Andy Rubin δήλωσε πως “οποιαδήποτε σχέση είχε ενώ βρισκόταν στην Google ήταν συναινετική” και η Google δεν δήλωσε ποτέ πως έκανε κάποιο παράπτωμα, ούτε και έκανε.

Ωστόσο, λίγο μετά την επίσημη δήλωση του εκπροσώπου, οι υπάλληλοι της Essential ενημερώθηκαν ότι ο Rubin θα πάρει άδεια από την εταιρεία για προσωπικούς λόγους. Το πότε θα γυρίσει πίσω, δεν είναι ακόμη σαφές.

Αυτό που σχολιάζεται έντονα από τον Τύπο είναι το γεγονός ότι αφού αποκαλύφθηκε η είδηση, ο ίδιος αποφάσισε να βγει σε άδεια και αυτό δεν θεωρείται τυχαίο. Με λίγα λόγια, ο Rubin φέρεται να είχε σχέση με υπάλληλο της Google παραβιάζοντας την πολιτική της εταιρείας, κάτι που δεν είναι σαφές αν ήταν καταλυτικό στο να εγκαταλείψει την Google. Επιπλέον, δεδομένου ότι το σκάνδαλο με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο Hollywood, καλά κρατεί, η κίνησή του να απέχει, δεν θεωρείται ιδιαίτερα καλή,.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
James

Πάντως από τότε που ο Rubin έφυγε από τη Google, το Android άλλαξε ριζικά προς το καλύτερο.

Τζοναρος

Ε και τι εγινε που ειχε σχεση με καποια απο την εταιρεια;

Μανώλης

ναι αλλά γιατί να πάρει άδεια και από την νέα εταιρεία;;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.